Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подаде заявлението си да се

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подаде заявлението си да се
Коментари Харесай

Ердоган внесе кандидатурата си за президент на изборите през май

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган подаде заявката си да се кандидатира още веднъж за президент на Републиканския алианс на идните избори на 14 май, заяви турската държавна телевизия ТРТ Хабер и Българска телеграфна агенция.

Кандидатурата на президента бе импортирана във Висшата изборна комисия (ВИК) от ръководителя на парламентарната група на ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР), заместник-председателя на парламентарната група на Партията на националистическото деяние (ПНД) Еркан Акчай и заместник-председателите на ПСР и ПНД Али Ихсан Явуз и Фети Йълдъз.

Двете политически сили, обединени в така наречен Републикански алианс, оповестиха на 16 март публично решението си да повдигнат за собствен общ претендент сегашния президент Реджеп Тайип Ердоган.

Досега Ердоган два пъти е бил кандидат-президент - на изборите през 2014 година и 2018 година Някои партии отвън Републиканския алианс на Ердоган и Бахчели настояват, че заради този факт той не може да бъде претендент за трети път и опозицията има намерение да оспори кандидатурата му пред ВИК, показва в. " Сьозджу ".

Турският президент подписа на 10 март декрет за насрочване на парламентарните и президентските избори на 14 май.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР