Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че всички варианти, от

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обяви, че всички варианти, от
Коментари Харесай

Ердоган: Референдумът е "предателство", "иракските кюрди ще гладуват"

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган разгласи, че всички разновидности, от стопански до въздушни и сухопътни военни ограничения, са на масата в отговор на референдума за самостоятелност на Иракски Кюрдистан, извършен в Северен Ирак през вчерашния ден, оповестява " Ройтерс ".

Ердоган съобщи, че Турция няма да се поколебае да употребява средствата, с които разполага, в случай че бъде блокиран пътят към мира, като добави, че се надява, районното държавно управление на Иракски Кюрдистан да осъзнае, че е тръгнало по неправилен път.

Ердоган също по този начин упрекна ръководителя на районното държавно управление на Иракски Кюрдистан Масуд Барзани в " изменничество " поради провеждането на референдума и предизвести, че иракските кюрди ще гладуват, откакто Турция блокира камионите си да минават границата с Ирак.

" До последния миг не чакахме, че Барзани да направи такава неточност, само че явно сгрешихме ", разяснява Ердоган.

Това са едни от най-тежките изявления до момента на турския президент по отношение на вчерашния референдум в полуавтономния кюрдски район в Ирак. Турция преглежда гласуването като опасност за националната си сигурност и се притеснява, че ще разпали фракционизъм измежду нейното кюрдско население в югоизточната част на страната.

Ердоган, чиито мнения бяха излъчени онлайн по малкия екран, още веднъж заплаши да прекъсне тръбопровода, който придвижва нефт от богатия на нефт Иракски Кюрдистан към останалия свят.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР