Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща днес да се противопостави

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обеща днес да се противопостави
Коментари Харесай

Ердоган се закани да се разправи със съпартийци, виновни за загуба на изборите

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание през днешния ден да се опълчи на съперниците в личната си партия седмици откакто претърпя шокираща изборна загуба в столицата Анкара и в комерсиалния център Истанбул, съобщи организация Ройтерс.

Ердоган и последователите му упрекват за изборната загуба неназовани групи и започнаха редица опити да оспорят резултата.

"Докато се борим на открито, би трябвало да кажа, че има и хора, които работят в наша щета от вътрешната страна ", сподели Ердоган пред членове на своята Партия на справедливостта и развиването /ПСР/, без да спомене имена.

"Какво се случва, в кой окръг, в кой регион, ние получаваме цялата тази информация. Знаем всичко. Ще им желаяме сметка. Няма да ги носим на гърба си. "

Президентът не сподели какви дейности ще предприеме.

Управляващите уволниха или краткотрайно отстраниха от работа 150 000 чиновници и военни през последните години, обвинявайки доста от тях, че са забъркани в провалилия се опит за прелом през 2016 година

Първоначалните резултати от локалните избори на 31 март демонстрираха, че главната опозиционна Народнорепубликанска партия печели кметските места в Анкара и Истанбул, където ПСР и ислямистките й прародители преобладаваха през последните 25 години.

Ердоган съобщи, че партията ще продължи юридическата си борба за оборване на резултатите.

"До последния миг ще продължим законната си битка ", сподели той и изрази убеденост, че резултатите са нагласени. "Трябва да решим този случай, с цел да намерим успокоение ", добави Ердоган.

"Въпреки че спечелихме региони, ние се питаме за какво загубихме огромните градове. Трябва да се фокусираме върху това какво да вършим и да оценим този развой, осолбено в огромните градове. "
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР