Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и унгарският премиер Виктор Орбан

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и унгарският премиер Виктор Орбан
Коментари Харесай

Ердоган и Орбан разговаряха в Будапеща

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган и унгарският министър председател Виктор Орбан се срещнаха през днешния ден в унгарската столица Будапеща.

По време на срещата при закрити врата Ердоган и Орбан разискаха всички аспекти на двустранните връзки, в това число процеса на присъединение на Турция към Европейски Съюз, както и районни и интернационалните въпроси.

Ердоган и Орбан организираха и среща на равнище делегации, на която участваха турският външен министър Хакан Фидан, министърът на енергетиката и естествените запаси Алпарслан Байрактар, министърът на младежта и спорта Осман Аскин Бак, министърът на индустрията и технологиите Мехмет Фатих Качир, министърът на търговията Омер Болат, шефът на дирекция " Комуникации " Фахреттин Алтун и основният консултант на Ердоган Акиф Кагатай Килич.

По-късно в през днешния ден Ердоган ще участва на част от Световното състезание по лека атлетика, както и на събитията, отдадени на основаването на Унгария. Очаква се по време на еднодневната си аудиенция турският президент да организира диалози и с други свои сътрудници, които ще участват на събитията, предава Българска национална телевизия.

Отношенията сред Турция и Унгария бяха издигнати до равнището на стратегическо партньорство през 2013 година след основаването на Съвета за стратегическо съдействие на високо ниво. През последните години другарските връзки набраха скорост във всички области.

През декември тази година страните ще отбележат 100-годишнината от установяването на дипломатически връзки между тях.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР