Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е спечелил изборите в седем

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е спечелил изборите в седем
Коментари Харесай

Предварителни данни: Ердоган печели в повечето засегнати от земетресението окръзи

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е спечелил изборите в седем от единадесетте окръга, наранени от земетресенията през февруари, съгласно предварителни резултати от парламентарните и президентски избори в неделя, заяви Анадолската организация, представена от ДПА.

Подкрепата за Ердоган в района съвсем не е намаляла - през 2018 година той завоюва в девет от единадесетте окръга. Тогава Ердоган победи с дребна преднина в Адана и Хатай.

След опустошителните трусове през февруари против държавното управление се надигна вълна от неодобрение. Държавното управление бе упрекнато, че не е взело задоволително ограничения за попречване на нещастието и за справяне с последствията от нея, предава Българска телеграфна агенция. 

Ердоган неведнъж съобщи, че повода за случилото се е мащабът на естественото злополучие, а не несъответстващи ограничения на държавното управление.

Според държавното управление няколко милиона души са напуснали района след бедствието заради тази причина за изборите партиите предложиха на гласоподавателите безвъзмезден превоз до местата, където са регистрирани да гласоподават.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР