Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял в събота с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял в събота с
Коментари Харесай

Ердоган остава непреклонен срещу членството на Финландия и Швеция в НАТО

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял в събота с, като още веднъж е изложил пред него терзанията на Анкара по отношение на приемането на Финландия и Швеция в НАТО, съобщи Франс прес, като цитира изказване на турското президентство.

" Докато Швеция и Финландия не покажат ясно солидарността си с Турция по фундаментални въпроси, изключително битката с тероризма, Турция няма да гледа положително на тяхното присъединението им към НАТО ", декларирал е Ердоган.

, чийто член е, като се опълчи на присъединението на двете скандинавски страни към алианса. Хелзинки и Стокхолм взеха решение да се кандидатират за участие след съветското настъпление в Украйна и получиха поддръжката на огромното болшинство от страните членки.

Анкара обаче ги упреква, че дават заслон на членове на Кюрдската работническа партия (ПКК), която турските управляващи считат за терористична организация.

След диалога си с Ердоган Столтенберг съобщи в Туитър, че " опасенията в областта на сигурността на всички съдружници би трябвало да бъдат взети поради. Дискусиите не престават ".

Процедурата за разширение на НАТО изисква решение с единогласие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР