Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с
Коментари Харесай

Ердоган покани Путин да преговаря със Зеленски в Анкара или Истанбул

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е разговарял по телефона с съветския държавен глава Владимир Путин, заяви държавната телевизия ТРТ Хабер, базирайки се на известие на турското президентство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тема на диалога са били развоят на събитията към войната в Украйна и филантропичната обстановка на терена.

В диалога турският президент е откроил откровения метод на своята страна още през цялото време в напъните за обезпечаване на мир сред Русия и Украйна.

Ердоган е показал, че в случай че бъде оповестено трайно преустановяване на огъня, то това ще открие пътя за дълготрайно решение. Той е изразил откровеното си предпочитание за постигането на позитивни резултати в договарянията сред Русия и Украйна.

По думите на турския водач постигането на консенсус по някои тематики може да наложи диалози на ниво водачи. Той е повторил готовността на Турция да бъде хазаин на диалози сред президентите на двете воюващи страни Владимир Путин и Володимир Зеленски в Истанбул или в Анкара.

Турският президент е подчертал, че никой няма изгода от войната и че би трябвало да бъде даден късмет на дипломацията. Той е обърнал също внимание, че би трябвало да се следи филантропичната обстановка на терен и да се ръководят филантропичните коридори и в двете направления дейно и безпроблемно.

Вчера Ердоган беседва по телефона и с украинския президент Зеленски.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР