Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и

...
Турският президент Реджеп ЕрдоганРеджеп Тайип Ердоган - турски политик и
Коментари Харесай

Ердоган възнамерява да финализира работата по нова конституция

Турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва съобщи през днешния ден, че има намерение да докара до дъно работата по новата конституция на страната и прикани партиите да вземат присъединяване в тази работа, предават турските медии.

Никога няма да спрем да работим и да се борим, до момента в който не въведем нова конституция в нашата страна. Конституциите не са неизменими текстове. Призовавам всички политически партии, гражданското общество и университетските среди да беседват, разискват и договарят, с цел да се оформи най-идеалният текст на нова конституция, сподели Ердоган на симпозиум в Анкара, отдаден на смяната на главния закон на страната.

Ердоган сподели, че преди няколко години, когато неговата партия предложения опозицията да работят дружно по план за нова конституция, съдействието се е провалило поради непродуктивна позиция на опозицията.

От 27 май 1960 година до момента нашите конституции за жалост са изготвяни и одобрявани от водачи след държавни преврати. Наш дълг през днешния ден е да напишем личната си история и да оставим най-голямото завещание на бъдещите генерации за 100-годишнината на нашата република, уточни турският държавен глава. 

Действащата конституция на Турция е въведена след боен прелом през 1980 година Днес – 12 септември, се навършват 43 години от този прелом, отбелязва Българска телеграфна агенция. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР