Турският президент Реджеп Ердоган се срещна с Милорад Додик -

...
Турският президент Реджеп Ердоган се срещна с Милорад Додик -
Коментари Харесай

Ердоган се намеси в напрежението в Босна и Херцеговина

Турският президент Реджеп Ердоган се срещна с Милорад Додик - член на тристранното президентство на Босна и Херцеговина и водач на босненските сърби, в президентския комплекс в турската столица Анкара, съобщи БГНЕС.

При идването си в комплекса Додик беше посрещнат от вицепрезидента на Турция Фуат Октай. След това Ердоган и Додик имаха работна вечеря, която беше закрита за медиите.
 Съединени американски щати считат, че в Босна и Херцеговина няма да се стигне до война Съединени американски щати считат, че в Босна и Херцеговина няма да се стигне до война
Опасност от война в Босна и Херцеговина (БиХ) няма - това увери заместник-помощникът на американския държавен секретар Габриел Ескобар...

По-рано същия ден Бакир Изетбегович, началник на Партията за демократично деяние в Босна и Херцеговина, акцентира, че " Босна би трябвало да се възползва от удобните връзки на Турция със Сърбия ".

Изетбегович съобщи, че е разискал доста въпроси с Ердоган на срещата предходната седмица, която продължи два часа.

" Ердоган има положителни връзки със (сръбския президент Александър) Вучич и Додик. Ердоган е водач, който е доста мощен и открива положителни връзки. Трябва да се възползваме от това ", сподели Изетбегович.

След диалозите с Додик Ердоган се срещна и с Маргарета Седерфелт, началник на Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ). На срещата участва и ръководителят на турския парламент Мустафа Сентоп.
 Сърбите в Босна желаеха лична войска Сърбите в Босна желаеха лична войска
Босненските сърби желаят да основат своя лична войска, сподели техният политически водач. Това е ход, който може в допълнение да изостр...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР