Турският президент Реджеп Ердоган отново отправи остри критики към Гърция,

...
Турският президент Реджеп Ердоган отново отправи остри критики към Гърция,
Коментари Харесай

Ердоган към Гърция: Не сте ни на нивото!

Турският президент Реджеп Ердоган още веднъж насочи остри рецензии към Гърция, предадоха турските медии, представени в Българска телеграфна агенция.

„ Бих желал да напомня следното нещо на Гърция, която в последно време се държи по-грубо към нашата страна: Гърция не е на нашето равнище, защото не е равна на нас нито в политическо, нито в икономическо, нито във военно отношение ”, сподели турският водач, представен от Анадолската организация. Според източници от турското министерство на националната защита единствено през първите осем месеца на 2022 година Гърция е нарушила въздушното пространство и териториалните води на Турция над 1100 пъти.

Турция желае на Балканите да има мир и непоклатимост, сподели Ердоган, преди да замине за Сараево в границите на обиколката си на полуострова, от 6 до 8 септември.

Ердоган разяснява и енергийната рецесия в Европа, като уточни, че позицията на Европейски Съюз по отношение на съветския президент Владимир Путин, както и наложените наказания, са „ провокирали ответна реакция ”. Европа е изправена пред сложна зима, сподели той, като добави, че Турция няма проблеми по въпросите, свързани с газа.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР