Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че съвместната

...
Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу заяви, че съвместната
Коментари Харесай

Анкара: Да, работим с Вашингтон, но не се отказваме от Москва

Турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу съобщи, че взаимната работа на Турция със Съединени американски щати в Сирия не е опция на напъните, които страната води дружно с Русия, съобщи Reuters.

Дипломатът приказва за утвърдената от Анкара и Вашингтон пътна карта за стабилизиране на сирийския град Манбидж, създадена от турско-американска работна група.

Чавушоглу уточни, че взаимната работа със Съединени американски щати по въпроса ще стартира след 10 дни. По думите му пътната карта би трябвало да бъде приложена и в Ракка и Кобане.



Чавушоглу уточни, че Съединени американски щати не са обещавали да признаят Силите за отбрана на народа (СЗН) за терористична организация, както ги преглежда Анкара.

След като Манбидж бъде изоставен от кюрдските формирования от СЗН, в града ще се завърне локалното население, съобщи още първият посланик на Анкара на конференция в турската столица.



Чавушоглу към този момент беседва по тематиката във Вашингтон с държавния секретар на Съединени американски щати Майк Помпео. По време на диалога двете страни утвърдиха пътна карта за изтеглянето на кюрдските формирования от Манбидж.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР