Турските власти откриха още седем мъртви тела близо до границата

...
Турските власти откриха още седем мъртви тела близо до границата
Коментари Харесай

19 мигранти са намерени мъртви на границата с Гърция

Турските управляващи откриха още седем мъртви тела покрай границата на Турция с Гърция. С тях броят на мигрантите, измръзнали до гибел на границата, набъбна на 19, заяви АП.
Турция вини Гърция за гибелта на мигрантите, обвинявайки гръцката гранична защита, че нелегално е отблъснала мигрантите от границата. Гърция изрично отхвърли обвиняването.
Турският президент Ердоган даде обещание в четвъртък, че всякога ще разобличава това, което назова "незаконно гръцко изтласкване на мигранти ". Министърът на вътрешните работи на Турция съобщи в сряда, че 12 мигранти са умряли, откакто са били отблъснати назад в Турция. Той сподели, че те са били открити покрай границата без обувки и със свалени облекла.
Един от мигрантите е бил открит жив, само че по-късно е умрял в болница. Няма информация за националността на мигрантите.
Говорейки пред кореспонденти преди да замине на аудиенция в Украйна, Ердоган сподели, че ще сложи въпроса с неприятното отнасяне на мигранти от Гърция по време на всяка среща, която има със международни водачи. Той упрекна също Европейския съюз за това, че не се произнася против противозаконното отбиване на мигранти, а граничната организация на Европейски Съюз Фронтекс - че "подкрепя " Гърция.
Ние ще водим нашата битка пред света. Ние ще продължим да бъдем на страната на потиснатите. Ние считаме, че това е наше филантропично и ислямско обвързване, сподели Ердоган.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР