Турските сили за сигурност са иззели 3,6 тона марихуана в

...
Турските сили за сигурност са иззели 3,6 тона марихуана в
Коментари Харесай

3,6 тона марихуана е заловена от турските власти

Турските сили за сигурност са иззели 3,6 тона марихуана в границите на интервенции против наркотрафика и тероризма в Източна и Югоизточна Турция, предадоха Анадолската организация и Българска телеграфна агенция.

Силите на окръжната жандармерия са разкрили 2,3 тона от опиата при акция в планински и селски региони на югоизточния окръг Диарбекир, почнала в понеделник, заяви локалното валийство в документално изказване. При същата акция са открити и унищожени три зимни заслона на терористите, три пункта за наблюдаване и под земята склад. Унищожени са съставни елементи за взривни устройства, материали и документи на терористичната организация.

Валийството не посочва категорично съответна организация, само че турските сили от дълго време правят в този регион дейности против Кюрдската работническа партия (ПКК), показва организацията.

Отделно, 1,3 тона марихуана са хванати при взаимна интервенция на силите на жандармерията в Диарбекир и в южния окръг Бингьол, оповестиха локалните управляващи. Канабисът е бил открит на три места в торби и бидони, скрити подземен. Наркотикът е открит благодарение на особено подготвени кучета.

Смята се, че търговията с опиати е главен източник на приходи за ПКК, която е приета за терористична организация от Турция, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката води от 1984 година въоръжена битка против турската страна, лишила живота на близо 40 хиляди души. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР