Турски войник е загинал от огън, открит от кюрдски бойци

...
Турски войник е загинал от огън, открит от кюрдски бойци
Коментари Харесай

Турски войник е бил убит днес в Ирак

Турски боец е умрял от огън, открит от кюрдски бойци през днешния ден в Северен Ирак по региона, където Турция прави интервенция с кодово име Лапа-Ключ, съобщи турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк, базирайки се на известие на Министерството на националната защита на Турция.

Военнослужещият е бил ранен при стрелбата и откаран в болница, където по-късно е умрял.

" В региона на интервенцията Лапа-Ключ на 24 август 2023 година нашият храбър приятел, старши сержант от пехотата Али Демир, беше тежко ранен вследствие на огън, открит от членове на сепаратистката терористична организация против военни, осигуряващи защитата на пътищата в региона въз основата, и макар всички интервенции, направени в болничното заведение, където беше настанен, той не можа да бъде избавен и почина като страдалец ", се показва в известието на министерството.

Министърът на националната защита Яшар Гюлер също разгласява съболезнователно обръщение за починалия, написа Българска телеграфна агенция.

През април предходната година Турция стартира интервенция Лапа-Ключ, ориентирана против бойците на ПКК, дейни в регионите Метина, Зап и Авасин-Басян в Северен Ирак, покрай турската граница.

Кюрдската работническа партия, която води въоръжена битка против турската страна от 1984 година, се преглежда като терористична организация от Анкара, Европейски Съюз и Съединени американски щати. Групировката има бази в Северен Ирак и обвързваните с нея бойци са дейни в Северна Сирия. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР