Турски тираджия се опита да пренесе 99 000 лв., скрити

...
Турски тираджия се опита да пренесе 99 000 лв., скрити
Коментари Харесай

Тираджия крие 99 000 евро под блузата, митничарите ги намери...

Турски камионджия се опита да придвижи 99 000 лева, скрити под блузата му, само че митничарите ги откриха.

Около 3.30 часа през днешния ден, на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево, в посока Турция дошъл товарен автомобил „ Мерцедес “, с турска регистрация, ръководен от 41-годишен мъж. Митничарите направили персонален обзор на водача. Под блузата му били открити транспарантни пликове с пари, залепени с тиксо. Равностойността име е към 193 627 лв.. Товарният автомобил е пътувал от Германия за Турция през България.

По случая е формирано бързо произвеждане за закононарушение по член 251 от Наказателния кодекс, оповестиха от Районната прокуратура. Шофьорът не извършил задължението си да заявява пред митническите органи документално във валутна митническа декларация пренасяната валута през границата, която е външна за Европейския съюз и цената на предмета на закононарушението е в изключително огромни размери.

Той е арестуван за период от 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи. И сега се правят дейности по следствието под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално поделение – Свиленград.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР