Турски прокурор започна разследване, след като системи с високоговорители на

...
Турски прокурор започна разследване, след като системи с високоговорители на
Коментари Харесай

В Турция хакнаха джамии и пуснаха Bella Ciao по високоговорители

Турски прокурор стартира следствие, откакто системи с високоговорители на джамии са хакнати и по тях е пуснат италиански антифашистки химн от епохата на Втората международна война , оповестява Агенция Франс Прес.

Правителството и религиозните чиновници реагираха яростно на нарушаването на религиозно табу - джамиите би трябвало да излъчват единствено апели към молитва или други значими религиозни послания - обвинявайки неназовани лица в " бойкот ".

Националният набожен орган Diyanet подаде правна тъжба и стартира вътрешно следствие, прокуратурата в Измир съобщи, че ще проверява първичния случай , както и потребителите на обществените медии, които са разгласили за него.

Песента Bella Ciao е позната по целия свят, само че няма особена връзка с религията и не е ясно за какво някой ще желае да я пуска от високоговорители на джамии.
 Ердоган постанова национална обсада поради ковид и набожен празник
Ердоган постанова национална обсада поради ковид и набожен празник

Училищата няма да отворят тази образователна година

Измир е един от светските бастиони в Турция , където главната опозиционна Републиканска национална партия господства локалната политика.

Партията на президента Реджеп Ердоган, Партия на справедливостта и развиването и нейните съдружници остро подлагаха на критика дейностите . " Който извърши този противен акт , сигурно ще бъде открит ", туитира представителят на ПСР Омер Челик.

Проправителственият всекидневник " Сабах " го дефинира като " скандал ", а вестник " Йени Сафак " съобщи, че това е " гнусна офанзива " против джамии .

Пандемията от ковид принуди всички джамии да се затворят за групова молитва през март, даже по време на ислямския пост на Рамазан, който завършва този уикенд.
 Турция може да трансформира
Турция може да трансформира " Света София " още веднъж в джамия

Има апели да покажат заедно, " с първата молитва в Света София, че Турция не е остарялата Турция "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР