Турски пилоти повече няма да се обучават да летят на

...
Турски пилоти повече няма да се обучават да летят на
Коментари Харесай

Потвърдено: Турски пилоти спират да се обучават да летят на F-35

Турски водачи повече няма да се образоват да летят на изтребители F-35 във военновъздушната база " Люк " в Аризона. Решението на Пентагона стана ясно още в края на предходната седмица, а в този момент беше доказано и от " Люк ", съобщи БГНЕС. Забраната идва на фона на задълбочаващата се рецесия сред Вашингтон и Анкара поради решението на Турция да закупи противовъздушните ракетни установки S-400 от Русия.
" Уведомени сме, че турските пилоти… не летят ", съобщи представителят на американското военно ведомство лейтенант Майк Андрюс. В обучителната стратегия са включени четирима турски водачи, двама инструктори и към 20 души механически личен състав по поддръжката.
Вашингтон даде на турското държавно управление период до началото на юни да се откаже от договорката с Москва по закупуването на противовъздушните ракетни установки С-400, които съгласно американските военни са несъвместими с изтребителите F-35 и ще ги изложат на риск. Турският президент Реджеп Ердоган обаче остана неотстъпчив и съобщи, че ще задълбочи съдействието на страната си с Русия на фона на засилващия се напън от страна на Съединени американски щати.
Турция от дълго време е сътрудник в програмата F-35, произвеждайки основни елементи от самолета. Анкара трябваше да закупи 100 броя от самолетите от А-версия, които се оферират в три разновидности: F-35A, за общоприети операции; F-35B, за отвесно политане и кацане; и F-35C, за интервенциите за транспорт.
Доскоро производителят Lockheed Martin доставяше самолетите, предопределени за Турция, до базата на военновъздушните сили " Люк ", северозападно от Финикс, където турски водачи са образоваха от американски инструктори да летят с високотехнологичните самолети. Само четири машини бяха доставени, преди програмата да бъде прекъсната.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР