Турската прокуратура иска присъда до 15 години затвор за племенника

...
Турската прокуратура иска присъда до 15 години затвор за племенника
Коментари Харесай

До 15 г. затвор заплашват племенник на Фетхуллах Гюлен в Турция


Турската прокуратура желае присъда до 15 години затвор за племенника на ислямския просветител Фетхуллах Гюлен, упрекнат за участие в терористична формация, съобщи държавната телевизия ТРТ Хабер.

Селяхаддин Гюлен беше хванат в чужбина, евентуално в Кения, в края на май предходната година при интервенция на турското разузнаване Разузнавателна служба на Турция и върнат в Турция.  

Срещу него стартира правосъден развой пред съд за тежки закононарушения в Анкара. Пред съда прокурорът настоя за присъда до 15 години отнемане от независимост за подсъдимия на учредения участие във въоръжена терористична организация. 

Преди това настояването бе за присъда до 22 и половина години затвор за " учредяване и управление на въоръжена терористична организация ", припомня малкия екран.

Според следствие на анкарската прокуратура Селяхаддин Гюлен е съумял да избяга в чужбина по разпореждане на своя чичо Фетхуллах Гюлен благодарение на загадка конструкция на ФЕТО. Той е поддържал контакт с членове на мрежата, в това число с нейни ръководители, твърди още обвиняването. След като бе върнат от чужбина с интервенция на Разузнавателна служба на Турция, Селяхаддин Гюлен направи самопризнания пред следствените органи за лагера и организационната конструкция в Пенсилвания, където е основан Фетхуллах Гюлен.

Според турските управляващи групировката ФЕТО (Фетхуллахистка терористична организация) на живеещия в Съединени американски щати мюсюлмански просветител Фетхуллах Гюлен стои зад опита за прелом в Турция през 2016 година     
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР