Турската полиция вкара в затвора един от най-известните карикатуристи в

...
Турската полиция вкара в затвора един от най-известните карикатуристи в
Коментари Харесай

Карикатурист-критик на Ердоган влезе в затвора

Турската полиция вкара в пандиза един от най-известните карикатуристи в страната, с цел да излежи 14-месечна присъда за засегнатост на президента Реджеп Ердоган, произнесена на първа инстанция предходната година, съобщи Агенция Франс Прес, представени от БНР.
Нури Куртджебе (69 г.) бил арестуван и вкаран зад решетки в понеделник, откакто при полицейска инспекция бил открит в рейс в северозападния град Ялова, заяви частната осведомителна организация Доган.
Неговият юрист Ердем Акюз съобщи, че управляващите са приложили осъществяването на присъдата, откакто обжалването било отхвърлено от по-висша правосъдна инстанция.
Куртджебе получи присъда от една година два месеца и 15 дни затвор за няколко карикатури, рисувани през 2015 година
От решението на съда не излиза наяве кои тъкмо карикатури са сметнати за обидни, сподели юристът му Акюз.
Турция постоянно е подложена на критика от организации за отбрана на свободата на словото за арестите, осъществявани за засегнатост на Ердоган, които се усилиха през последните години.
Властите ускориха преследванията против публицисти и сътрудници на печата, особено след опита за прелом от юли 2016 година
Известния турски карикатурист Муса Карт бе наказан през април на три години и девет месеца затвор за „ терористична “ активност дружно с няколко свои сътрудници от в. " Джумхуриет ". Той се възползва от мярка за условно освобождение в очакване на резултата от обжалване на присъдата.
Явно това държавно управление не се е отказало да обезврежда карикатуристите посредством присъди затвор, уточни Муса Карт след ареста на Куртджебе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР