Турската полиция в Истанбул арестува високопоставен член на Ислямска държава“

...
Турската полиция в Истанбул арестува високопоставен член на Ислямска държава“
Коментари Харесай

Арестуваха високопоставен член на Ислямска държава“ в Истанбул

Турската полиция в Истанбул арестува почитан член на „ Ислямска страна “ по време на интервенция, довела до задържането на още осем други лица, заяви „ Хюриет дейли нюз " и Българска телеграфна агенция.

Известно време преди интервенцията обвиненият, разпознат като Джамал Исмаил Ахмад Алмад, е бил под наблюдението на разследващите служби.

По време на разпит Алмад призна за принадлежността си към организацията и разкри ролята си в Ирак като " арбитър на Ниневия ", Северен Ирак. Турските управляващи към момента не са открили метода, по който е влезнал в страната, само че следствието разкри, че той се е криел в къща в квартал Есенюрт, Истанбул.

След разпита Алмад е арестуван и отведен в пандиза.

В момента управляващите работят по определяне на евентуално присъединяване на Алмад като един от терористите, организирали окупацията на Мосул, втория по величина град в Ирак, през юни 2014 година Все още се изследват детайлностите за произхода и активността му преди задържането.

В края на май силите за сигурност заловиха така наречен началник на „ Ислямска страна “ в турската област Мармара, Бюлент Йозбугдай, по време на обиски в Истанбул, осъществени на няколко адреса в три региона, дружно с още 11 обвинени.

Операциите против групировката бяха стартирани от отдела за битка с тероризма на истанбулската полиция, откакто беше открито, че група, наричаща себе си Taqwa („ Благочестие “) е разпръсната в осем разнообразни региона на града.

Турция бе атакувана от терористите на „ Ислямска страна “ неведнъж, с минимум 10 самоубийствени атентата, седем бомбени набези и четири въоръжени офанзиви, при които бяха убити над 300 души и стотици други ранени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР