Турската компания Пергостил“ ще инвестира 5.1 млн. лв. в изграждането

...
Турската компания Пергостил“ ще инвестира 5.1 млн. лв. в изграждането
Коментари Харесай

Турската „Пергостил“ инвестира 5 млн. лв. в нова фабрика в Димитровград

Турската компания „ Пергостил “ ще влага 5.1 млн. лева в построяването на нова фабрика в Димитровград, с. Крепост. Тя ще е за произвеждане на алуминиеви перголни и стъклени системи и с нея ще се открият 20 нови работни места.

Целта на инвестицията е обезпечаване на спомагателни индустриални и складови площи и увеличение на размерите създадена продукция, предопределена за експорт в Европа, Азия и Африка в над 30 страни на 3 континента. Очаква се производството на специфични слънцезащитни структури в новата фабрика да започва през 2025 година Компанията към този момент има една индустриална база в Хасково.

За желанието си за разширение на активността сдружението получи документ клас „ Б “ от Българска организация за вложения (БАИ), което бе връчено на шефа на „ Пергостил “ Илхан Албайрак.

Ценим турските вложения, сподели по време на връчването зам.-министърът на нововъведенията и растежа Стефан Савов и посочи извънредно положителните търговско-икономически връзки сред двете страни, което се удостоверява и от рекордния стокообмен, реализиран през 2022 година

Зам.-министър Савов акцентира, че с тази инвестиция сертифицираните от началото на  2023 година планове от МИР и БАИ са  тринадесет, на обща стойност 189.3 млн. лева и ще разкрият 853 нови работни места.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР