Турска компания ще построи електроцентрала в Узбекистан за 250 милиона

...
Турска компания ще построи електроцентрала в Узбекистан за 250 милиона
Коментари Харесай

Турска компания ще строи газова електроцентрала в Узбекистан - стойността на проекта

Турска компания ще построи електроцентрала в Узбекистан за 250 милиона $, като началото на строителните работи е планувано още за декември тази година. Това заяви Министерството на вложенията, индустрията и търговията на страната, написа узбекистанското онлайн издание Газета.uz.

" Турската компания AKSA Enerji ще влага 250 милиона $ в строителството на газобутална електроцентрала с мощ от 400 MW в региона на Нишан в област Кашкадаря, при изискванията на публично-частно партньорство. Компанията ще реализира планиране, финансиране, строителство и употреба на електроцентралата през целия интервал на реализация на плана - 25 години ", се споделя в изказването на министерството. Това значи, че осъществяването на плана е " до ключ ".
 След създаване на газопровод - Узбекистан стартира импорт на газ от Русия
След създаване на газопровод - някогашна руска република стартира импорт на газ от Русия

Колко ще е годишният размер на вноса

Предвижда се газовата електроцентрала да бъде пусната в употреба още в края на 2024 година. Както написа узбекистанското издание, турската компанията към този момент е построила две топлоелектрически централи в областите Бухара и Ташкент в Узбекистан.

От ведомството на Узбекистан означават, че страните са подписали съглашение за закупуване на електрическа енергия, сред " Национални електрически мрежи на Узбекистан " и AKSA Enerji. В сходство със съглашението, Узбекистн ще закупува електрическа енергия от турския вложител в продължение на 25 години. (Вероятно по този метод ще се извърши изплащането на инвестицията направена от турската страна.)
 Узбекистан подписа контракт с американската Air Products за планове за $10 милиарда
Бивша руска република подписа контракт с американска компания за планове за $10 милиарда

Какви са проектите
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР