Турнирът приключи днес, като България зае седмо място. Шампион стана

...
Турнирът приключи днес, като България зае седмо място. Шампион стана
Коментари Харесай

Емил Стоилов завърши на върха в две индивидуални класации на Европейското първенство

Турнирът завърши през днешния ден, като България зае седмо място. Шампион стана Сърбия след триумф на финала с 81:67 над Испандия. Третото място зае Естония, която също си подсигурява място в Дивизия А идващото лято. Както е известно, шампионатът в Дивизия Б следващата година ще бъде в София.

Емил Стоилов завърши представянето си при подрастващите в Европа като най-хубав герой в Дивизия Б с 12.0 овладени топки приблизително на мач, като 4.5 от тях са в нахлуване. Центърът приключи и с най-вече " чадъри " в шампионата с 3.4 приблизително на мач, или общо 17.0 в конкуренцията.

С трите си двойни достижения от шест мача Стоилов е втори в класацията за " дабъл-дабъл ", единствено с един по-малко от първия – Бо Клинтман от Швеция, който обаче има 7 мача.
 България U20 с сложен, само че сполучлив свършек на Европейското България U20 с сложен, само че сполучлив свършек на Европейското
В класацията за най-ефикасни играчи Стоилов е трети, като водач още веднъж е Клинтман. Българинът приключи със междинен коефициент на потребно деяние 22.

Стоилов и Константин Костадинов са двама от играчите с най-вече игрови минути на шампионата – по 201.

Костадинов е шести в класацията на борците със приблизително 8 на мач. Той е пети при най-хубавите стрелци със приблизително 16.5 точки.

Снимка: БФБаскетбол
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР