Турнир на УЕФА Лига Европа, среща-реванш от третия кръг:Лудогорец (Разград,

...
Турнир на УЕФА Лига Европа, среща-реванш от третия кръг:Лудогорец (Разград,
Коментари Харесай

Лудогорец елиминира Астана

Турнир на УЕФА Лига Европа, среща-реванш от третия кръг:
Лудогорец (Разград, България) - Астана (Казахстан)     5:1 (1:1)
*Лудогорец се класира за плейофния кръг с общ резултат 6:3, в първата среща 1:2 за Астана
голмайстори: 1:0 Бърнард Текпетей 37, 1:1 Дембо Дарво 29, 2:1 Якоб Пьотровски 47, 3:1 Бърнард Текпетей 49, 
4:1 Якоб Пьотровски 58, 5:1 Кирил Десподов 67
червен картон: Душан Йованчич (Астана) - 76-а минута
жълти картони: Макс Ебонг, Душан Йованчич, Абат Аймбетов (Астана)
Стадион " Лудогорец Арена ": 5143 фенове
Главен арбитър: Антъни Тейлър (Англия)
Състави:
Лудогорец: Симон Слуга, Аслак декор Витри, Оливие Вердон (46 - Игор Пластун), Ноа Сонко Сундберг, Иван Йорданов, 
Якоб Пьотровски, Марсел Хайстер, Кирил Десподов (77 - Спас Делев), Бърнард Текпетей (77 - Кайо Видал), 
Руан Крус (81 - Матиас Тисера), Клод Гонсалвеш (70 - Педро Нареси)
Астана: Йосип Чондрич, Жарко Томашевич, Душан Йованчич, Фабиен Орега (81 - Михаил Габишев), Дамбо Дарво (80 - Абзал Бейсебеков), 
Александър Марочкин, Макс Ебонг (61 - Исламбек Куат), Стиепан Лончар (61 - Тимур Досмагамбетов), 
Ян Вогоровски, Камо Ховханисян, Амат Аймбетов (52- Марин Томасов)
 
    Българският футболен първенец Лудогорец (Разград) си обезпечи среща с европейското великолепие Аякс (Амстердам), откакто отстрани Астана и ще играе в плейофния кръг на шампионата Лига Европа. Разградчани съкрушиха казахстанския отличник с 5:1 на своя стадион и преодоляха пасива от 1:2 от първата среща. При това състояние даже и да бъдат отстранени от Аякс, те си подсигуряваха присъединяване в груповата фаза на шампионата Лига на Конференциите, където отиват изгубилите от четвъртия елиминационен кръг на Лига Европа.
    По два гола за триумфа на орлите означиха Бърнард Текпетей и Якоб Пьотровски, а петото попадение беше на сметката на капитана Кирил Десподов. Казахстанците, които не съумяха да се отърсят от вихрушката при започване на второто полувреме, приключиха мача с 10 души поради аления картон на Душан Йованчич.
    Срещата стартира с предстоящ напън на разградчани, като в 8-ата минута при меле пред вратата, паднал Текпетей опита да нанесе голов удар. В 13-ата минута се откри нов късмет за домакините. Пьотровски изведе добре Десподов в наказателното поле, само че ударът на крилото бе избит от вратаря Чондрич. След това при последвалия ъглов удар Оливие Вердон стреля, само че шутът му бе блокиран с крайник от Чондрич.
    Логично при този напън Лудогорец стигна и до разкриване на резултата. Двама от нормалните участници в последните попадения на първенците създадоха гола - Аслак декор Витри проби от дясно, само че не центрира, а върна успоредна топка на границата на наказателното поле. Бърнард Текпетей овладя топката, финтира един бранител на Астана и стреля, а топката влетя в долния ляв ъгъл на вратаря Чондрич.
    Гостите обаче върнаха гола съвсем незабавно. Атака от ляво приключи с центриране на Урега, а в дребното наказателно поле Дембо Дарво надскочи и двамата централни бранители на домакините и наказа вратаря Симон Слуга. А този гол направи тимовете малко по-предпазливи до края на първото полувреме. И въпреки офанзиви да не липсваха, нямаше рискови удари за двамата вратари.
    Но единствено в границите на 4 минути Лудогорец стигна до нови два гола и обърна общия резултат в дуела. 62 секунди след началото на второто полувреме българските първенци излязоха напред в резултата. Якоб Пьотровски получи топката в централната зона, напредна няколко метра и стреля мощно. Топката обаче се отклони в гърдите на бранител от Казахстан, тупна пред вратаря Чондрич и въпреки да беше в близкия му ъгъл, стана сложна за избавяне.
    В 49-ата минута Бърнард Текпетей вкара втория си гол в мача, който потвърди голямата му класа. Той овладя изритана топка от Пластун, пребори се в Йованчич, подмина го, направи двойно подаване с Руан Крус и с мощен изстрел по диагонала не остави очаквания на вратаря на гостите. Натискът на Лудогорец продължи и единствено след нови 5 минути и Аслак декор Витри беше покрай гол, който напълно да откаже казахстанските първенци.
    И четвъртото попадение не закъсня, като негов създател стана още веднъж Якоб Пьотровски. Кирил Десподов центрира от ъглов удар, Сундберг откри топката с глава и я прати в гредата. Отбита обаче тя падна на крайници на поляка, който нямаше по какъв начин да сбърка от един метър. Играта на Лудогорец вървеше в тези минути и Иван Йорданов също опита шанса си, пращайки топката в навън.
    В 67-ата минута пристигна ред и на капитана Кирил Десподов да се разпише. Той се измъкна от отбраната на Астана, овладя дълъг пас от Руан Крус, пребори се със бранител, с цел да прати по-късно топката около вратаря.
    До края на мача гостите от Астана останаха с 10 души поради червен картон на Йованчич, а Спас Делев пропусна още една опция за гол напълно най-после.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР