Туристите се стичат обратно към Пето авеню в Манхатън, точно

...
Туристите се стичат обратно към Пето авеню в Манхатън, точно
Коментари Харесай

Пето авеню остава най-скъпата търговска улица в света

Туристите се стичат назад към Пето авеню в Манхатън, тъкмо до момента в който известната комерсиална улица на Ню Йорк резервира позицията си на най-скъпа комерсиална дестинация в света, написа Wall Street Journal.
Прочетете още
Средният наем доближава 21 528 долара/кв.м в горната част на Пето авеню през последната година, демонстрират последните данни на имотната компания Cushman & Wakefield. Това е с към 13% по-високо по отношение на шопинг дестинацията на второ място – Вия Монтенаполеоне в Милано. Ню Йорк Сити измести Хонконг предходната година от върха на класацията за пръв път от 2017 година

Цените на наемите на Пето авеню към момента са доста под предпандемичните равнища, само че наличността на магазини е намаляла, защото търговците на дребно от Abercrombie & Fitch до Citizen Watch откриват нови местоположения. Компанията за бижута Swarovski предишния месец откри нов магазин на два етажа с повърхност от 1337 кв.м на Пето авеню в пространство, преди населявано от Gap.

„ Това е най-голямата локация на Swarovski в света за момента “, споделя Коля Киофски, общоприет управител на търговеца на дребно за Северна Америка.

Новият флагмански магазин има приблизително двойно по-голям трафик спрямо други места на Swarovski в Ню Йорк. Клиентите се задържат два пъти повече в магазина и приблизително харчат повече, а годишното издание на орнаментите на Swarovsi и лабораторно отгледаните диаманти се продават изключително добре, споделя Киофски.

Няколко пресечки на север, флагманът на Tiffany в Ню Йорк отвори още веднъж порти по-рано тази година след тригодишен ремонт, който съгласно някои анализатори възлиза на 500 млн. $. Сега магазинът се простира на 10 етажа, с частен клуб на върха и арт съоръжения на всички места.

Пето авеню и близкият център „ Рокфелер “ бяха мощно наранени по време на пандемията. Посещенията на коледната елха на център „ Рокфелер “ са намалели със 75% през празничния сезон през 2020 година

Три години по-късно регионът се усеща толкоз претъпкан, колкото постоянно е бил. Полицейски бариери ограждат тротоара покрай Saks Fifth Avenue, с цел да не разрешат на хората да изпаднат в трафика, до момента в който гледат светлинното шоу, което се разиграва на всеки 10 минути през вечерите до 5 януари. Тази година фешън къща Dior конфигурира часовник, въодушевен от космоса, който обгръща огромна част от фасадата на Saks и включва близо 300 хиляди LED светлини.

Fifth Avenue Association, която съставлява притежателите на бизнеса на улицата, сложи 150 живи елхи, украсени с бели светлини по тротоарите на алеята.

Асоциацията нае и марката парфюми NEST New York, с цел да сътвори празничен мирис. Парфюмът се разпръсква от дифузори, вградени в елховите саксии, обгръщайки преминаващите пешеходци в мирис, който асоциацията разказва като празнична примес от нар, мандарина, бор, карамфил и канела с нотка на ванилия и кехлибар.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР