Република България не приема изявления и поведение, които противоречат както

...
Република България не приема изявления и поведение, които противоречат както
Коментари Харесай

Президентът: Не приемаме изявления от РСМ, които противоречат на нашия договор

Република България не приема изказвания и държание, които опонират както на Договора за другарство, добросъседство и съдействие от 2017 година, по този начин и на други интернационалните контракти, които РСМ е подписала. Многократно и ясно сме заявявали своята позиция, че договорите би трябвало да се извършват. Това съобщи в прессъобщение във връзка на завършилата предизборна акция в Северна Македония и церемонията по встъпване в служба на новия президент на страната президентът Румен Радев.
Прочетете още
" Припомням също, че РСМ е страна член на НАТО, от което произтичат съответните отговорности и отговорности. Убеден съм, че европейската вероятност на РСМ зависи от прецизното осъществяване на интернационалните контракти, по които тя е страна,  както и от утвърдената от Европейския съвет през юли 2022 година Преговорна рамка, която, за сведение на виновните институции в РСМ, няма да бъде ревизирана ", се споделя още в позицията.

Новият северномакедонски президент Гордана Силяновска-Давкова пропусна да изрече цялото име на страната си в формалната гала по встъпване в служба. През цялото време тя я наричаше Македония, а не с цялостното ѝ име Република Северна Македония. Това стана мотив гръцкият дипломат в Скопие да напусне неотложно церемонията. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР