Туристическото градче, наподобяващо селище от периода на династията Цин и

...
Туристическото градче, наподобяващо селище от периода на династията Цин и
Коментари Харесай

Посетителите се връщат в туристическо градче край Великата китайска стена

Туристическото градче, наподобяващо населено място от интервала на династията Цин и сгушено в основата на Великата китайска стена, нормално посреща тълпи от гости за Деня на труда. Днес обаче дребното посетители демонстрират, че въпреки епидемията от ковид в Китай да отшумя, ще бъде належащо повече време хората да се избавят от страха, написа ДПА.

Обичайно през дните към празника към 100 000 туристи на ден се разхождат по павираните улички на водното градче Губей, което е ситуирано на стотина километра североизточно от Пекин. Тази година обаче управата му чака едвам една десета от този брой.

Хората се тревожат поради вируса и не желаят да пътуват на дълги дистанции, споделя мениджърът Гуо Баожун.

Този път няма да има задгранични туристи, които обикновено са към 15 % от посетителите, добавя той.

В Китай се надига втора вълна на епидемията?

Близо 70 % от туристическите атракции в Китай още веднъж бяха отворени към вчерашния ден, само че всички дестинации трябваше да лимитират броя на посетителите до 30 % от планувания потенциал.

Други забележителности като Забранения град в Пекин би трябвало да отворят порти през днешния ден.

Служители на входа на водното градче Губей ревизират температурата на гостите и кодовете за следене на здравното им положение. Вътре линии, разчертани по земята, указват на туристите да стоят на метър един от различен, а магазините предотвратяват образуването на тълпи с въжени загради. Всички носят маски, както в цялостен Китай, откогато бяха въведени ограничаващите ограничения против ковид.

Някои гости въпреки всичко се радват на по-малките тълпи и спокойствието в близост.

Това обаче може да не продължи дълго - резервациите за нощувки са скочили през вчерашния ден, откакто Пекин и околните региони започнаха да смекчават рестриктивните мерки, и към този момент към 90 % от стаите са резервирани.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР