Туристи от северната ни съседка Румъния ще бъдат основен контингент

...
Туристи от северната ни съседка Румъния ще бъдат основен контингент
Коментари Харесай

Юруш към морето! Хотелите отварят за Великден, руснаци няма

Туристи от северната ни съседка Румъния ще бъдат главен контингент и в хотелите в КК „ Златни пясъци “ този Великден. Това сподели за Радио Варна Станислав Стоянов, който е заместник-председател на Съюза на хотелиерите „ Златни пясъци “ и притежател на хотел в комплекса. По думите му, заетостта е добра, само че не всички хотели ще отворят порти за празниците.

" За Великден ще работят най-вече висококатегорийните хотели, които оферират и спомагателни услуги като СПА, басейни и други. Ще отворят порти към 50-60% от хотелите ", разяснява Стоянов.

Освен резервациите от румънски туристи, измежду гостите в комплекса за празниците ще са и сърби и македонци. Те обаче ще са в по-малък %.

Според Стоянов, между Великденските празници и дейния туристически сезон има прекомерно огромен прозорец и това основава съществени усложнения пред хотелиерите.

" Получава се едно отваряне и затваряне и огромен празен ход сред празниците и летния сезон. Преди пандемията имаше доста ранни записвания от западни туристи, които запълваха крилата на сезона. Сега още веднъж има нарастване на броя на ранните записвания, само че те са за главния сезон, а не за крилата ", разясни Стоянов.

Той и сътрудниците му се надяват на сполучлив летен сезон, само че означи, че още веднъж се обрисува да е сложен и не има вяра да бъдат достигнати равнищата от 2019 година. 

" Трудно ще достигнем равнищата от 2019-та при състояние, че сме изгубили съветския пазар и от балтийските страни. Губим позиции и на немския пазар ", означи Станислав Стоянов.

Проблем по думите на заместник-председателя на Съюза на хотелиерите " Златни пясъци " е и обстоятелството, че от две години са спрени и чартърните полети. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР