Нови правила при нотариусите трябва да спомогнат за чувствително повишаване

...
Нови правила при нотариусите трябва да спомогнат за чувствително повишаване
Коментари Харесай

Нови правила при нотариусите трябва да повишат събираемостта в бюджета

Нови правила при нотариусите би трябвало да спомогнат за сензитивно повишение на събираемостта в бюджета. Те включват  отпадане клетвените заявления , като нотариусът става фиктивно проверяващ осведомителната система, посредством портала на Националната организация по приходите /НАП/, съществуването на непогасени обществени отговорности .

Това разяснява председателqt на Нотариалната камара Димитър Танев пред „ Българска национална телевизия “. Той добави, че отпадането на клетвените заявления е стъпка в вярната посока, защото съгласно него те са били остарял прийом за определяне на данъчни отговорности .

„ От няколко дни работи системата и сътрудниците са обезпокоени, защото към този момент нотариусите дават отговор солидарно за възнаграждение на отговорностите, де факто страната има нов съдлъжник и това е нотариусът “.

Според него, с помощта на дейностите на нотариусите събираемостта в бюджета ще се увеличи внезапно. В момента инспекцията лишава единствено две минути, като единствено за ден и половина са направени към 12 000 информации. Според Димитър Танев страната към този момент е събрала няколко милиона лв. , макар че към момента не са осъществени нови покупко-продажби. 

И Главчев с позиция по отношение на РСМ

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР