Десетки жени попадат без да искат и без да подозират

...
Десетки жени попадат без да искат и без да подозират
Коментари Харесай

Тормоз! Разпространяват снимки и данни на жени в чат групи

Десетки дами попадат без да желаят и без да подозират в чат канали - с качена тяхна профилна фотография и телефонен номер. Това се случва в българия през платформата Telegram. В скрити чатове като по азбучник се популяризират фотоси и телефонни номера, съпроводени с посланието " тази е лесна, пишете ѝ ". Ежедневно и непрекъснато бомбардиране с неприлични известия и позвънявания - това търпят дамите, жертви на подобен тормоз. Те са оповестени като леки и телефонните им номера са публикувани измежду повече от 70 000 души.

Те са анонимни, тъй като не желаят от на следващия ден на челото им да написа специалност „ лека жена непредпазливо ”. Но през днешния ден телефонът им звъни най-вече с оферти, които в никакъв случай не са търсили. Защото някой е им е направил обидна „ услуга ” и е качил номерата им в група с порнографско наличие, заяви Нова.

" Аз съм качена като скрийншот от Вайбър. Скрийншотнали са ми телефона, името и фотографията. И по този начин са ме качили като на лексикон. Там се вижда аз по какъв начин наподобявам, не съм разголена, добре съм облечена, вижда ми се телефонът, име и фамилия. Звъни ми телефонът, аз го подвигам, споделят ми имената, споделям " Да, същата, на телефона е ". и насреща " Свободна ли сте сега ". Това продължава през всички 24 часа. Телефонът ми е към този момент на осцилация или го изключвам, тъй като когато стартират да звънят през нощта, в действителност е кошмарно и никой няма да издържи на този тормоз ", споделя жена, поискала анонимност.

Няма пояснение от кое място данните ѝ се появяват в упоменатите чатове. " Аз съм омъжена жена, имам бизнес, който развъртвам. Тоест не съм жена на повикване, за мен беше в действителност шокиращо и доста изненадващо. Това нещо ме кара да се усещам омръсена и омерзена. В тази група може да има и другари на детето ми. Синът ми е огромен. Същи и на брачна половинка ми. Дори имаше моменти, в които просто желаех да изчезна, да си хвърля телефона, да не подвигам на никого... Нито желаех да отивам на работа. За мен не е обикновено телефони на хора, които нямат нищо общо с такава активност, да попадат там, където не би трябвало. Тоест без виновност – отговорен. В един от дните известията бяха над 30 и позвъняванията ми бяха над 50. Аз работя с клиенти и подвигам и на непознати номера, тъй като това ми е работата ", споделя още тя.

След едно от неприличните позвънявания обаче взема решение да запише диалога с мъж, който ѝ изяснява по какъв начин и къде я е намерил. Обяснява ѝ, че очевидно някой я е харесал. " Общувала си с някой и не се е получило сред вас, ядосал се е и е качил номера. Те бяха доста, 5-6 бяха, освен твоя. И други дами имаха ", споделил ѝ той.

Друга от жертвите е даже към този момент баба. " Занимавам се със личен бизнес. За пръв път, когато получих известие, бях на вечеря със брачна половинка ми. Пишеше " Здравей " и взех решение, че е напълно обикновено, че е нещо с бизнеса ми. Обаче когато продължих да чета, се шокирах, разбрах, че става въпрос за замяна на номера и търсят леки дами в тази ситуация, а аз съм показана като такава. Все едно си на повикване някъде. Снимката ми беше от Viber, с номера изпод. А той е най-вероятно от публикация. Продавала съм бижута, облекла ненужни, като всяка жена. В разнообразни уеб сайтове за продажби ", разкрива тя.

Номерът ѝ е качен от консуматор с името Мечо Кух. Опитваме се да се свържем с него.
Включва се гласова поща. Хобито му да тормози дами. Трета жена, потърпевша от него, взема решение да влезе в порнографските групи, представяйки се за мъж.

" Най-голямата подобна група има повече от 78 000 членове. Като изискването да влезеш е да предоставиш на админа на групата интимни фотоси или най-малкото контакти на жена.
Целта ми беше да видя първо кой ме е качил в тази група. И другото – да осъществя контакт с този човек – желаех от чисто психическа позиция да схвана за какво ме е качил ", изяснява тя.

Криминален психолог споделя, че мотивацията на такива хора са няколко минути популярност. " Той е надълбоко комплексиран. Разпространява такива фотоси, получава вниманието на такива като него. Това го валидизира и го кара да се усеща значим. А другояче казано – той не го получава извън и това е най-бързия и ефикасен метод за малко време да се почувства важен и ефикасен, и да получи нечие утвърждение. Това е човек, който най-общо казано има проблем с това да поддържа връзка. Обикновено дори ни е предписание усещане – те отбягват това да погледнат право в очите. Изпитват една базова нерешителност. Ако не мога да не отстъпвам себе си по никакъв метод и нямам триумфи измежду дамите – това е един добър метод да се валидизирам. Да пусна номер в приложение, да получа поддръжка от консуматори в такава мрежа - още повече, че е анонимно. Това е още по-изкушаващо ", отбелязва Ивелина Иванова.

Мечо Кух остава неизвестен, качвайки номерата на редица дами, които в никакъв случай не е виждал.

Някои от мъжете качват единствено фотоси. Други и телефони. Трети стигат по-далеч – изясняват къде работи дамата и къде може да бъде открита. Стига се до качване и на персонални карти. И на видеа с малолетни. И на разгласи за проджаба на опиати. А институциите обкиновено споделят, че в Telegram връзката е криптирана и не могат да създадат нищо.
Дамите, жертви на издевателството, приканват към надзор или може би дейности на контролни органи. " Това може да е съветски сървър, само че аз съм сигурна, че има правосъдни варианти за това да бъдат обезвредени. Аз имам блокирани несъмнено 500 номера, които мога да дава незабавно на управляващите и да бъдат тествани. И това са членове на тези групи. Ако имаше наблюдаващи в тези групи, към този момент щеше да е направено нещо по въпроса ", счита една от тях.

Причинителите на подобен тормоз са от всевъзможен пол, възраст и с разнообразни специалности. И дами, и мъже трансформират хора в жертви на денонощни позвънявания. В групите не престават да се пускат фотоси и номера на евентуално нищо неподозиращи дами.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР