Тунизийката Онс Жабюр се класира за полуфинал при жените на

...
Тунизийката Онс Жабюр се класира за полуфинал при жените на
Коментари Харесай

Онс Жабюр пребори трудно чехкиня след обрат за 1/2-финал в Лондон

Тунизийката Онс Жабюр се класира за полуфинал при дамите на шампионата от Големия шлем "Уимбълдън ", откакто съумя да се измъкна от сет пасив и завоюва с 3:6, 6:1, 6:1 против чехкинята Мари Бузкова.

The moment Ons Jabeur reached her first Grand Slam semi-final |
— Wimbledon (@Wimbledon)
Жабюр, номер 3 в схемата, се оказа най-високо класираната и към момента оживяла в женския шампионат на "Ол Ингланд Клъб ". Тунизийката загуби шокиращо още в първия кръг тази година на "Ролан Гарос ", само че по-късно завоюва 10 следващи мача. И в този момент на полуфинала ще се изправи против 103-ата в ранглистата Татяна Мария, която по-рано през днешния ден отстрани сънародничката си Юле Ниймайер.

В първия сет Жабюр беше много разконцентрирана и не съумя да се оправи със стоическата отбрана на чехкинята Бузкова. 23-годишната Бузкова до през днешния ден в никакъв случай не беше прекосявала втори кръг в Големия шлем, само че през днешния ден в първия сет проби два пъти сервиса на противничката си.

Но във втория сет африканката й върна три пробива, с цел да изравни небрежно сетовете на 1:1. В третия сет, Жабюр се възползва от момента и осъществя нови два леки пробива за 4:0 и оформи серия от осем следващи гейма преди чехкинята да върне един пробив. Но това беше единствено минимално разпределяне у фаворитката, която с нов пробив си подсигурява и успеха.

Moving Ons
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР