Туниският независим медиен регулатор съобщи, че е закрил нелицензирана телевизия,

...
Туниският независим медиен регулатор съобщи, че е закрил нелицензирана телевизия,
Коментари Харесай

В Тунис закриха нелицензирана телевизия, критична към президента

Туниският самостоятелен медиен регулатор заяви, че е закрил нелицензирана телевизия , мощно сериозна към президента Каис Сайед , откогато през юли той иззе по-голямата част от властта в страната посредством дейности, избрани от съперниците му като прелом.

" Става дума за лъчение без лиценз. Законът важи еднообразно за всички малките екрани, които не съблюдават закона ", сподели пред Ройтерс Нури Лажми, началник на медийния регулатор.

" Зейтуна " е една от няколко малките екрани, излъчващи от години без лиценз и предизвикващи по този метод гнева на медийните регулатори, които ги считат за противозаконни средства за политическо въздействие. Телевизията заяви, че полицията е претърсила централата й и е иззела съоръжение.

Откакто Сайед завзе изпълнителната власт обаче, критиците му са склонни да дефинират всеки ход против противопоставящи му се медии като опит за ограничение на забележителната независимост на медиите в Тунис.

За " Зейтуна " се счита, че е близка до умерената ислямистка партия " Ан Нахда " ( " Възраждане " ), най-голямата политическа мощ в Народното събрание и най-шумният критик на Сайед след интервенцията му от 25 юли.

" Закриването няма нищо общо с изключителните ограничения, оповестени от президента ", сподели Лажми.

Главният редактор на " Зейтуна " Лотфи Тауати съобщи, че съгласно него ходът е обвързван точно с дейностите на президента.

" Целта на това решение е да ни санкционират за изразените от нас позиции напоследък против решенията на президента и мощната ни сдържаност към това, което се случва от юли ", съобщи той.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР