Тунис победи с 1:0 световния шампион Франция, но отпадна от

...
Тунис победи с 1:0 световния шампион Франция, но отпадна от
Коментари Харесай

Франция и Австралия продължават на 1/8-финалите на световното в Катар

Тунис победи с 1:0 международния първенец Франция, само че отпадна от мондиала Австралия за повторно в своята история се класира за елиминации на международното състезание след изненадваща победа с 1:0 над Дания
Дори да спечелиш против международния първенец не е задоволително, с цел да се класираш напред в шампионата. В това се убеди Тунис. Африканците треснаха Франция 1:0, само че все пак са навън от мондиала в Катар.

Хазри вкара единствения гол в 58-ата мин. Капитанът на африканския отбор нахлу в наказателното поле и с майсторски шут матира Манданда.

Попадение на Антоан Гризман пък бе анулирано надълбоко в добавеното време поради засада. Първоначално голът бе зачетен, но след интервенция на VAR, реферът не го призна.

Другия мач от групата също предложи изненада.

Австралия за повторно в своята история се класира за елиминации на международното състезание. " Кенгуратата " биха 1:0 Дания. Матю Леки вкара победното попадение.

Така Австралия събра 6 точки в групата. С толкоз е й водачът Франция. Тунис остава 3-и в крайното класиране. Африканците завършват с 4 точки. Последен е Дания с една един пункт.

Селекционерът на Франция Дидие Дешан смени цялата си атака, като титуляри не са Килиан Мбапе, Оливие Жиру, Усман Дембеле и Антоан Гризман.

Общо той пусна 9-има нови играчи и на процедура играе с " Б " тим.

След 60-ата мин, когато неговият отбор губеше, Дешан пусна атомното нахлуване - Гризман, Мбапе и Дембеле. Въпреки натиска обаче, африканците удържаха и завоюваха сензационно. 

В 8-ата мин. гол на тунизийския бранител Гандри бе анулиран поради засада. Африканският отбор е по-активен и на французите им се постанова да се пазят, което рядко им се случваше в предходните 2 мача.

В началото на второто полувреме Тунис изиска дузпа. Хазри падна в наказателното поле, само че реферът Матю Конгър остави играта да продължи.

Четвърт час преди края Франция натисна газта. И стартира да основава състояние след състояние.

В края на мача Килиан Мбапе потегли от тъча, нахлу по аутлинията в наказателното поле и стреля от дребен ъгъл, само че Дахмен избави.

В последната минута от постоянното време Муани шутира, само че вратарят на Тунис мазета в корнер.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР