Тунел Железница се очаква да бъде пуснат за движение през

...
Тунел Железница се очаква да бъде пуснат за движение през
Коментари Харесай

Тунел Железница се очаква да бъде пуснат за движение през декември

Тунел " Железница " се чака да бъде пуснат за придвижване през декември, сподели пред Българска национална телевизия районният министър Андрей Цеков.

Той посочи, че теоретично е допустимо да се съблюдава срокът, разгласен от предшественикът му - през август, само че тогава няма да са привършили работите по укрепването на свлачището и ще се постановат непрекъснати ограничавания в придвижването, което единствено би затруднило трафика.

Предвиждат се нараствания за заплатите на чиновниците в Министерство на регионалното развитие, АПИ, БГТОЛ и ДНСК, сподели още районният министър. За ДНСК и БГТОЛ покачването ще е 20%.

" Там има продължителен проблем със заплащането на хората. Както в тол ръководството, по този начин и в ДНСК - и то най-много касае хората на терен - инспекторите, които следва да ревизират противозаконните уреди и чиновниците, които наблюдават за винетки на пътя. Тези хора работят на заплати сред 900 лева и 1100 лева и тук остава въпросът по какъв начин може да е ефикасен един подобен чиновник като той едвам обезпечава минималното за своето семейство? Увеличението ще бъде ориентирано към покачване на най-ниските заплати и ще е първа стъпка от промяната на системата, по която оценяваме труда на хората, които правят контролна активност ", сподели той.

Регионалният министър съобщи още, че е отворен за разговор с превозвачите по отношение на по-високите пътни такси за камиони и рейсове. Намира за рационално предлагането им за гъвкави цени за товарния трафик и по-ниски такси за придвижване през нощта.

" Това е добър метод, защото по този метод освобождаваме пътищата за товарен трафик - през нощта пускаме главно товарен трафик, когато няма доста естествен трафик ", уточни Цеков.

Отстраненото управление на Агенция " Пътна инфраструктура " е пробвало преждевременно да придвижи публични поръчки за 4,7 милиарда лева в първите дни на новия кабинет и това е една от аргументите за промяната му, съобщи Андрей Цеков. В тези дейности той вижда нездрави ползи.

" Тези поръчки са оповестени през февруари. До май няма деяние сред тях и внезапно сред 2-ри и 6-и юни, когато излиза наяве че ще има постоянен кабинет, се отварят техническите предложения, а те са по 500-900 страници всяка. Изчитат се в границите на няколко денонощия и стартира да се прави класиране по цена. Това нормално лишава на АПИ към 18 месеца да го свърши. Сега, в ентусиазъм на осъзната отговорност, че би трябвало да свърши нещо за два дни, което нормално се прави за 18 месеца, допускам не клопка, а нездрави ползи в това ", уточни той.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР