Тук сме да обявим поредната законодателна инициатива - Закона за

...
Тук сме да обявим поредната законодателна инициатива - Закона за
Коментари Харесай

ДПС предлагат отмяна на възможността за получаване на постоянно пребиваване срещу инвестиции

Тук сме да обявим следващата законодателна самодейност - Закона за чужденците в България. Отменяме механизмите за непрекъснато престояване на съображение непрекъсната инвестиция. През годините се е ширила корупция. Предлагаме цялостна инспекция на всяка процедура по издаване на непрекъснато престояване за последните 10 години. Това сподели на брифинг в Народното събрание зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид. Той напомни, че Движение за права и свободи докара до сполучлив край самодейността си за анулация на „ златното” капиталово поданство.

„ Днес ПГ на Движение за права и свободи внесе законопроект за изменение и допълнение на Закона за чужденците в България. С предложенията отменяме механизмите за придобиване на непрекъснато престояване на съображение осъществена инвестиция. Остават обаче основанията за непрекъснато престояване у нас. Те са същите като за „ златните паспорти” -инвестиционните удостоверения, издавани от Българската организация за вложения “, сподели Хамид.

„ От изнесеното дотук се видя, има и многочислени доказателства, че там през годините се е ширила корупция и потребление на фиктивни документи, фиктивни вложения и редица непознати жители, главно от китайски и от съветски генезис, са получавали непрекъснато престояване без да е осъществена инвестиция в България. С проектозакона желаеме да бъде осъществена цялостна инспекция на всяка една процедура за придобиване на непрекъснато престояване на съображение вложения за последните 10 години, с цел да се види кой по какъв начин е манипулирал, какви удостоверения са издавани, какви са употребявани и какъв брой жители са влезнали на това съображение, разяснява още Хамид Хамид.

„ По създание двата режима не се разграничават. И българското поданство, и непрекъснатото престояване на съображение вложения дават идентични права – свободно придвижване на територията на Европейски Съюз. Освен това пребиваването може да бъде част от процедурата по поданство, само че може да бъде и независима процедура. Критиките от нашите сътрудници от Европейски Съюз и Съединени американски щати са идентични, както за поданството, по този начин и за пребиваването. Управляващите одобриха нашето предложение за поданството, само че отхвърлиха това за пребиваването. Затова ние продължаваме процедурата в унисон в европейските условия “, разяснява зам.-председателят на Движение за права и свободи и на ПГ на Движението Йордан Цонев.

На въпрос по какъв начин Движение за права и свободи си изяснява обстоятелството, че непрекъснато престояване са получавали най-вече китайски и съветски жители, Хамид Хамид отговори: „ Не можем да си го разбираем, като се изключи че има някаква скица, в която вземат участие доста лица. Изнасяли сме пред вас сигнали. “

„ Виждаме в последно време някои хора са освобождавани от служба. Там коментарът ни е: Гущерът си реже опашката. Може би е време и опашката да проговори за двуглавия гущер. Следите водят натам, съобщи Хамид.

„ Повечето китайски и съветски вложения влизат през едни и същи хора през последните години – през Асен Василев и през кръга Капитал в частност Иво Прокопиев “, добави Йордан Цонев.

„ Тепърва следва да се разкрие огромната спекулация за Божурище, тъй като в нея са взели участие тези лица, които са подпомагали тъкмо тези съмнителни китайски жители да попаднат на територията на България и на Европейски Съюз “, сподели Хамид Хамид.
https://www.facebook.com/presscenterdps/videos/1194480867755571
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР