Тук събрахме 10 най-странните забрани от различни страни, които са

...
Тук събрахме 10 най-странните забрани от различни страни, които са
Коментари Харесай

10 от най-странните и абсурдни забрани по света


Тук събрахме 10 най-странните забрани от разнообразни страни, които са въведени със закон по една или друга причина.

Забранено е да ядеш бисквити на Коледа във Англия
През 1644 Оливър Кромуел не разрешава празнуването на Коледа, тъй като го смята за аморално. Много неща, свързани с празника са били неразрешени, само че единствено на Коледа. Този закон към момента не е изменен, само че просто никой не се занимава с това да санкционира провинилите се.

Не може да докосвате китовете във Англия
Ето още един закон от Острова: всички китове, делфини и други морски бозайници в радиус от 3 благи от Англия се смятат за благосъстоятелност на Кралицата, по тази причина се не разрешава да ги докосвате. Не се и опитвайте да го вършиме.

Не може да спасявате давещите се в Китай
Мистериозният нрав на изтока споделя, че да се опиташ да спасиш давещ се в Китай е нелегално.
Този закон е обвързван с източната философия, че да се месиш в ориста на някой различен е аморално. Но скептиците считат, че китайските управляващи просто се пробват да управляват популацията с тази възбрана.

Нелегално е да се целувате на ЖП гари във Франция
Този закон важи както във Франция, по този начин и тук-там във Англия: неразрешено е да се разменят целувки на ЖП гарите.
Този закон се появява през 1910, когато влаковете постоянно закъснявали, поради двойки, които не можели да се сбогуват. В резултат на това управляващите забранили целуването на перона, само че пък създали специфични „ зони за целувки “, където влюбените да разменят милувки.

Противозаконно е да храните гълъбите в Италия
Във Венеция това е неразрешено и се санкционира с санкция. Това е въведено, с цел да спре птиците да „ украсяват “ статуите и архитектурните паметници.

Киндер Сюрприз в Съединени американски щати
Известното шоколадово яйце е неразрешено на всички места в щатите. Причината за това е, че съгласно управляващите, не е разрешено да се поставя играчка в храна, тъй като детето може да я погълне и това може да докара до задушаване. През 2013 година Щатите най-сетне поставили яйцето по рафтовете в магазините. Властите разрешили яйцето да се продава, само че единствено в случай че вътре има огромни играчки, които не се разделят на дребни елементи.

Не може да плащате единствено с дребни монети в Канада
В Канада работи закон от 1985 година, който не разрешава да се заплаща цялостната цена за дадена стока единствено с монети, в случай че надвишава 10 $.

Нелегално е да забравите рождения ден на жена си в Самоа
Ако това въпреки всичко се случи, съдът ще накара мъжът да заплати санкция, която отива непосредствено в ръцете на дамата.

Не си показвайте татуировките в Япония
Повечето японци нямат татуировки и до през днешния ден те се асоциират с незаконни групи като Якуза да вземем за пример. Няма закон, който да не разрешава татуировките, само че някои хотели, фитнеси, публични бани и прочие не пускат клиенти, които имат забележими татуировки.

Не стъпвайте на пари в Тайланд
И последно, закон, който всички, които пътуват към Тайланд би трябвало да знаят. Гледайте къде стъпвате, до момента в който сте в тази екзотична страна, тъй като е незаконно да стъпвате върху монети или банкноти с портрети на значими тайландски персони, изобразени на тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР