Тук отговорността е персонална, по-самотно е, разбира се, защото в

...
Тук отговорността е персонална, по-самотно е, разбира се, защото в
Коментари Харесай

Кирилов е самотен като правосъден министър и малък да оценява президент и премиер

Тук отговорността е лична, по-самотно е , несъмнено, тъй като в Народното събрание има парламентарна група, публицисти, аудитория, директен допир. Тук е по-различно поради огромната администрация, има над 5 хиляди чиновници, разяснява пред БТВ Данаил Кирилов, работата си като правосъден министър .

Относно предлагането на ГЕРБ дотацията за партиите да падне на 1 лев , той изясни, че това не е първо предложение , а обратно във времето са припознали волята на гласоподавателите с референдума . Ние се колебаехме сред нула и единица , само че на рефенрендума е казано 1 лев. Щом това е подкрепено от гласоподавателите, ние това желаеме .

Правосъдният министър се надява на поддръжка за настоящето предложение , да се възобнови дебатът по какъв начин се финансират партиите и дали страната продължава да има ангажимент за финансиране на политическа активност и народна власт или всяка партия се избавя по единично .
 Герджиков и Близнашки: Популистки ход е намаляването на партийните дотации
Герджиков и Близнашки: Популистки ход е намаляването на партийните дотации

Двамата някогашни служебни министър председатели не утвърждават внезапното понижаване

Според Кирилова, претендентът за основен прокурор не може да има политически привкус и той няма да прави свое предложение, само че ще следи деликатно , тъй че процедурата да не се изкриви. Той изясни и че научава от медиите по отношение на предложение на ГЕРБ за Емил Радев за поста , не е имал опция от него или от сътрудници да чуе такава кандидатура и не му е известно.

" Смятам, че кандидатурите би трябвало да бъдат номинирани от правосъдната система . Освен това една сходна кандидатура незабавно ще бъде атакувана, че това е кандидатурата на ръководещото болшинство ".

Кирилов изясни, че е дребен с цел да прави оценка начинания на президент и министър председател . Всяка една от институциите би трябвало да прояви въздържаност, с цел да не остане подозрение, че някой се пробва да болести процедурата. Той е о бсъдил с президента, че правосъдната система би трябвало да се търси оптималната поддръжка и се надява кръглите маси да са за бистрота, не знае за какво се търси под вола теле .
 Президентът желае ясни критерии за избор на основен прокурор
Президентът желае ясни критерии за избор на основен прокурор

Това са и публичните упования

Относно предлагането на Лозан Панов за понижаване на пълномощията на основния прокурор и за понижаване на политическата квота във Висш съдебен съвет, Кирилов изясни, че към този момент има решение на Конституционния съд . Той приканва за нормалност, тъй като всяка тематика в правосъдната власт ще се ескалира неоснователно тази седмица.

За надвзетите през последните няколко години партийни дотации и желаната от Българска социалистическа партия оставка на финансовия министър Владислав Горанов, Кирилов не вижда с какво е сбъркал Горанов .

" Каузата за отпадане на мониторинговия отчет за България не е единствено моя идея , а на цялата страна. Тази идея беше възприета от всички евродепутати в досегашния европарламент, в това число беше подкрепена и от сегашния вицепрезидент, когато беше евродепутат . С оглед времето, което извършвам длъжността министър на правораздаването, залагам себе си за постигането на тази цел и считам, че няма различен метод да заявя, че ще работя добросъвестно за постигането на тази цел, с изключение на да заявя, че в случай че мониторинга не отпадне, аз бих си подал оставката ", разяснява Данаил Кирилов.
 Данаил Кирилов подава оставка, в случай че тази Европейска комисия не смъкна мониторинга
Данаил Кирилов подава оставка, в случай че тази Европейска комисия не смъкна мониторинга

Той е удовлетворен от изтеглянето на датата за избор на нов основен прокурор
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР