Цялото Изпълнително бюро подаде оставка. Решихме да свикаме присъствен национален

...
Цялото Изпълнително бюро подаде оставка. Решихме да свикаме присъствен национален
Коментари Харесай

Нинова отказа да подаде оставка, заговори за нови избори и отрече коалиция с ГЕРБ

Цялото Изпълнително бюро подаде оставка. Решихме да свикаме присъствен народен съвет и да изберем ново Изпълнително бюро. Аз няма да депозирам оставка. Това съобщи на конференция в централата на Българска социалистическа партия водачът на партията Корнелия Нинова.

Тя приказва за пръв път откакто в неделя се организираха парламентарните избори и за в този момент е съвсем несъмнено, че Столетницата ще остане на трето място във вота след обединението ГЕРБ-СДС и " ИТН " на Слави Трифонов.

" Бях определена преди 6 месеца с голямо болшинство. По-важното е образуването на кабинет, може да се наложат и предварителни избори ", продължи алената лидерка.

" Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ под каквато и да е форма.

Експертно държавно управление – дано се даде първия мандат. Ще гласуваме срещу тяхно държавно управление. Когато пристигна втори мандат, ще решаваме съответно за всеки проблем. Принципно сме за анти ГЕРБ коалиция ", безапелационна е Нинова.

" Поставихме си цел да сме първа политическа мощ. Не я реализираме. За нас това е тежка загуба. Апокалиптичните картини, които се чертаят за Българска социалистическа партия , са пресилени. Били сме в такова положение, излизали сме от него. Гледаме напред. Разбира се, през днешния ден няма да употребявам клишетата, ние занапред ще проучваме, ще забележим. За нас аргументите са ясни ", сподели още Нинова.

" Народът ни подреди по този начин, че без Българска социалистическа партия значителните решения в бъдещето Народното събрание не могат да се вземат ", акцентира водачът на социалистите. 

Тя благодари на всички, излезли да гласоподават в тази сложна обстановка, както и на членовете на комисиите, и на покровителите.

По думите й, след здравната, икономическата и обществената рецесия, навлизаме и в политическа. " Затова призоваваме всички умерено, без страсти с мъдрост да разсъждаваме оттук насетне по какъв начин да се работи ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР