Цялото атлетическо войнство ще участва на започващия днес Международен турнир

...
Цялото атлетическо войнство ще участва на започващия днес Международен турнир
Коментари Харесай

Габи Петрова и цветът на атлетиката ще участват на турнир П...

Цялото атлетическо войнство ще взе участие на започващия през днешния ден Международен шампионат по лека атлетика " Пловдив ". Надпреварата, проведена от СКЛА " Ботев " благодарение на Община Пловдив, ще се организира на градския стадион с начален час 15.00.

Надеждата ни за олимпийски орден Габриела Петрова ще направ​и дебют за годината в дисциплината скок на дължина. Габи пропусна зимните надпревари, защото подготовката <210> е ориентирана напълно към Олимпийските игри в Токио през лятото. Миналата година състезателката на Локомотив (Пловдив) завоюва тройния скок на шампионат " Пловдив " с резултат 14.38 метра. Тази година обаче от хоризонталните скокове при дамите в програмата е включен единствено дългият. Навярно повода за неналичието на троен е и фактът, че Алекс Начева към момента не е подготвена за надпревари след интервенция и Габриела няма да има конкуренция в трапа на троен.

На дълъг скок ще забележим още вярата на " Ботев " Пламена Чакърова и шампионката при девойките Петя Софийска (Локомотив Пловдив).

При мъжете миналогодишният победител Даниел Добрев (7.50 м) ще пази купата си, само че този път е сменил екипа на " Локомотив " с този на " Ботев " (треньор Стойко Цонов).

Георги Цонов ще пази първото си място на троен скок от предходната година тук - 16.10 м.

Състезателката на " Тракия 96 " Кристина Борукова също ще пази купата си от 2020 година - тогава пробяга 400 м за 55.42 секунди.

Заради проблеми с PCR тестванията в надпреварата няма да вземат участие румънските състезатели. Международното присъединяване ще е състезателка от Люксембург на копие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР