Цяло село е на колене пред съселянин шизофреник, станал известен

...
Цяло село е на колене пред съселянин шизофреник, станал известен
Коментари Харесай

Съселяните на вампира от Рупци събират подписка да го пратят в клиника

Цяло село е на колене пред съселянин шизофреник, станал прочут с прякора Вампира от Рупци. Тези дни следва Видинският съд за следващ път да се произнесе за настаняването на Митко Борисов в психиатрична клиника, заяви bTV. Хората в село Рупци обаче упорстват мярката да е за непрекъснато. Защото всяка година след стартирането му се повтаря една и съща история и може някой да пострада. Съселяните на 44-годишния Митко описват, че преди няколко месеца, когато за следващ път го пуснали от клиниката в Карлуково, изглеждал добре и мирен, даже се хванал на работа в селото, само че за малко.

„ Като е в Карлуково и като пристигна тук, си е добре, само че след това, като спре да пие хапчета, отива, какво прави, буйства, носи ножове, камъни хвърля, каквото му падне, всичко”, описа Ваньо Ванков, гражданин на Рупци.

Когато е в селото, шизофреникът живее самичък в наследствената си къща. И спи върху част от диван до оградата в двора. Остава без пукната пара незабавно щом вземе пенсията - или някой му я взима, или я губи, споделя кметът Славчо Илиев.

„ Състоянието на къщата, в която живее, е по-бетер от тия в Гърмен, няма прозорци, няма врата, няма вода, ток и той все едно, че е на улицата, и по тази причина спи на тротоари, детски площадки, положението му е такова, че плаши дечицата”, изясни кметът.

Шизофреникът има уязвимост към огъня, следите от изпепелена от самия него сграда в двора на дома му още личат.

Историята е страшна и тъжна, споделят в Рупци. Страшна, тъй като преди години мъжът първо протегнал ръка на баба си, след това на дядо си.

Но в Рупци са безапелационни, че прякорите Вампира или Кръвопиеца, колкото и да са атрактивни, не дават отговор на истината за Митко.

„ Тук в Рупци няма върколак, върколак може да има у Видин, къде татко му приказва, за мен това са родители, които по моя преценка са главните виновници, тъй като едно дете, с цел да има проблеми, би трябвало родителите да не се грижат за него”, добавя Славчо Илиев.

Докато чакат решението на съда, в Рупци обмислят да създадат подписка Митко да бъде настанен в уместно обществено заведение до живот. В противоположен случай историята още веднъж ще се повтори след няколко месеца. А може и най-лошото да се случи, предизвестяват съселяните му. /БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР