Цялата дивотия с тестване, затваряне, червени, зелени зони, е безсмислена,

...
Цялата дивотия с тестване, затваряне, червени, зелени зони, е безсмислена,
Коментари Харесай

Доц. Мангъров: Има ковид истерия

Цялата простотия с тестване, затваряне, червени, зелени зони, е безсмислена, споделя доцент Атанас Мангъров. Старите ограничения са 30 пъти по-малко ефикасни.

Истерията Коронавирус се развива с цялостна мощ в България още веднъж, само че за нея на процедура няма претекстове, а става въпрос за целенасочена акция. Това виждат в актуалната обстановка с ковид у нас лекари, ресторантьори и хотелиери. Те приканиха за по-умерено говорене по тематиката.

“Има Коронавирус нервност и тя е съзнателна и целенасочена, тъй като подвариантите на Омикрон ВА.4 и ВА.5 са напълно разнообразни от китайския вид, от Делта и всички тези, с които се срещахме през изтеклите 2 години ", счита инфекционистът доцент Атанас Мангъров, който разяснява тематиката пред " Труд ".

Казва, че клиничното протичане на това, което в този момент има като Коронавирус в България, по нищо не се отличава от това на вирусните инфекции, с които всеки един от нас се среща най-малко 1-2 пъти годишно.

“Има доста инфектирани, тъй като тези подварианти са нови. Това на процедура дори бих споделил, че е нов вирус, който няма нищо общо със старите. Хората, които са преболедували старите разновидности на Коронавирус или са имунизирани, се разболяват от новия, тъй като техният имунен отговор не подхожда на този вирус. Все едно всички са карали свински грип и да са имунизирани за него, и в този момент да има някой от другите варианти на грипния вирус A H3N2. Затова тeзи нови разновидности на Коронавирус ще минат през цялото население, ще го изкарат всички. И изкаралите остарелия вид, ще го изкарат, тъй като антителата, които имат не работят на този вид. Ваксинираните също ще го изкарат затова ", сподели доцент Мангъров.

Според наблюденията на лекарите за благополучие ВА.5 и потвърденият към този момент у нас ВА.4, протичат като банална вирусна зараза.

“Абсолютно безсмислено е това бягане, тестване, съобщаване всяка заран, просто тъй като това са хора, които са инфектирани, имат високи температура, болки в гърлото, в мускулите, само че доста дребна част от тях имат потребност да влизат в болница. Този вирус не визира белия дроб, само че в случай че това стане, се случва доста рядко при хора, които са възрастни, имат други болести. Цялата тази простотия с тестване, затваряне, червени, зелени зони, това е безсмислено ", уточни още инфекционистът.

По думите му това, че вид ВА.5 бил 30 пъти по-заразен от другите, в случай че се преведе на елементарен език, значи, че успеваемостта на ограниченията, които са същите от преди 1-2 години, е 30 пъти по-малка.

И още - имунизациите са направени да образуват антитела против спайк протеина на най-стария китайски вид, а това, което има в другите разновидности - Делта, Омикрон и прочие, са други спайк протеини и антителата от имунизациите не работят.

“Затова всички, които бяха имунизирани, карат тези разновидности. Виждате, че страна като Португалия, където са имунизирани на 97-98%, беше първата, в която се развихри подвариантът на Омикрон, заключи доцент Мангъров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР