Цвят, музика, добро настроение и много, много усмивки ще подарят

...
Цвят, музика, добро настроение и много, много усмивки ще подарят
Коментари Харесай

Празничната програма през декември в Сливен: Музика, забавление и много усмивки

Цвят, музика, положително въодушевление и доста, доста усмивки ще подарят Община Сливен, културните и просветителни институции и тази Коледа на своите поданици и посетители.

На 3 декември публично ще бъде открита ледената пързалка . До средата на февруари жителите и гостите на града могат да покарат кънки всеки ден доникъде на февруари.

На 6 декември ще грейнат светлините на огромната елха , която се намира на пл. „ Цар Освободител “. Събитието е от 18:00 часа. На сцената ще се качат Тримата български тенори и децата от Вокално студио „ Усмивка “, планът „ Музиката вместо улицата “ и Dance Studio „ Barbie “ при Военен клуб-Сливен, оповестиха от Общината.

К

При подобаващи метеорологични условия е планувано и дрон-шоу, което ще се случи за първи път в града. Ще има и празнични фойерверки. Салонът на Средно учебно заведение „ Йордан Йовков “ ще бъде хазаин на Коледен състезателен шампионат за участници в стратегиите на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетните и малолетните.

Събитието е на 15 декември, петък, от 14:00 часа. На 16 декември е Коледният шампионат по футбол и волейбол за учители, който ще се организира за първи път. На 19 декември, вторник, в зала „ Сливен “ от 10:00 часа следва Коледен концерт с присъединяване на децата от детските градини от Сливен.

В 18:00 часа в зала „ Сливен “ следва гала по награждаване на десетте на-добри спортисти, най-хубав треньор, най-хубав тим от груповите спортове, най-хубав състезател с увреждания и бъдеща звезда на община Сливен за 2023 година. В ходът е свободен.

На 21 декември в 18:00 часа в зала „ Сливен “ е празничният концерт „ Флоренция в Сливен “ . Ще пеят Александра Метелева - мецосопран и Матео Манчини - баритон - специализанти в Accademia del Maggio Musicale Fiorentino. Участие ще вземе Татяна Шиварова - сопран. На рояла сяда Марцио Фуллин. Входът е свободен.

На 25 Коледа, в 11.30 часа на пл. „ Цар Освободител “ стартира Коледно забавление с присъединяване на Младежки танцов отбор „ Браво “ при Народно читалище „ Хаджи Димитър - 1937 “. На 26 декември от 10 часа в село Мечкарево стартират обичайните „ Зимни празници в Мечкарево ” - районен фолклорен събор.

На 31 декември от 22:45 часа на пл. „ Цар Освободител “ Община Сливен ви кани на общоградско забавление „ Заедно в Новогодишната нощ ” . Участие ще вземат група „ Фанданго “, Ансамбъл за национални песни и танци-Сливен и Славка Калчева. В 12:00 часа са празничните илюминации.

Регионална библиотека „ Сава Доброплодни “ провежда беседи, креативен ателиета и състезания. Държавният куклен спектакъл е подготвил спектакли за най-малките. Читалища и спортни клубове ще показват също коледни спектакли и концерти.

Вокално студио „ Усмивка “, Школа за поп и рок реализатори „ Ритъм “ при Военен клуб-Сливен и другари, балетна школа „ ПетиПа “ са подготвили свои празнични събития . За настроението на своите фенове ще се погрижат също Ансамбъл за национални песни и танци-Сливен и Сливенският симфоничен оркестър.

Подробности за събитията в програмата до 1 януари 2024 година може да видите
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР