Цветето от детството ни - глухарчето, може да ни спаси

...
Цветето от детството ни - глухарчето, може да ни спаси
Коментари Харесай

Чудодейната билка глухарче - какво лекува и за какво помага

Цветето от детството ни - глухарчето, може да ни избави от куп неприятности.

Необходимо е само да знаем по какъв метод да го използваме и несъмнено, по кое време тъкмо да посегнем към него.

Народната медицина предлага глухарчето срещу запек, за пречистване на кръвта, против хемороиди, срещу инфектиране на пикочния мехур, при воднянка и диабет.

Прилага се при камъни в жлъчката, в бъбреците и пикочния мехур, при стомашни`и чревни разстройства, при кашлица, екземи, подагра, заболявания на далака, инфектиране на червата, анемия, газове, кръвохрачене и за контролиране на кръвното налягане.



Чай за намаляване
Tози вид за редукция на тежестта е желан в доста случаи, когато не просто топим килограми, а разчитаме и на пречистване на организма. Продуктите с глухарче са ефикасен вид за детокс, в обичайна медицина на доста нации това скромно растение постоянно взе участие в стратегии за пролетно пречистване на организма.

Чай или отвара за намаляване може да се направи както от корени, по този начин и от цяло стебло с цвят на глухарче. Две супени лъжици растителна маса на половин литър вода – това е пропорцията.

За отвара стеблата се заливат с вряла вода и се похлупват за 10 минути да се запарят. За запарка корените от глухарче се варят пет минути. И в двата случая приготвеният артикул би трябвало да се остави в открит съд да изстине, след което се прецежда.

Пие се по 120 мл 20-30 минути преди хранене. Продуктите с глухарче задействат чревната перисталтика и предизвикват бързото освобождение от шлаки, отрови и непотребни течности.

При високо кръвно
Може ли да се смъкне високо кръвно с глухарче? Може – тук разчитаме на цветовете от глухарче. Необходими за 10 грама сушени цветове, които се заливат с чаша студена вода и се оставят на огъня да заврат.

Варят се 15 минути и се прецеждат. От тази запарка би трябвало да се взема по една супена лъжица четири пъти на ден. Полезни са и пресните листа от глухарче, които работят като отличен диуретик.

Салата от листа при диабет, атеросклероза и анемия

Приготвя се като авансово измитите листа се изкисват за половин час в подсолена вода (солта отстранява неприятния вкус). Към салатата се прибавя лук, зехтин и маслини. Добър вид е съчетаването й с лист киселец.

През есента концентрацията на инулин в растението има най-високи стойности. Точно в този интервал потреблението й е целесъобразна за диабетици. Заради високите равнища на желязо пациентите с анемия би трябвало да включат салатата от глухарче към менюто си.

И още - защо друго оказва помощ глухарчето, вижте във видеото от канала  " Баба знае " във Vbox7.com / Vesti.bg

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР