Цветелина Бориславова, една от най-успешните и заможни българки, изуми със

...
Цветелина Бориславова, една от най-успешните и заможни българки, изуми със
Коментари Харесай

Цветелина Бориславова се смахна! Бившата на Бойко залитна по „духовното”, 23 години след като едва оцеля при атентат

Цветелина Бориславова, една от най-успешните и заможни българки, изуми със своя медийна изява. Мултимилионерката твърди, че е изцяло отдадена „ на духовното ”, на инат на колосалното си финансово положение, научи HotArena.

Основната акционерка и председателка на Надзорния съвет на Българо-американска кредитна банка има бизнес за съвсем половин милиард лв.. Близки до фината и елегантна екс обичана на премиера Бойко Борисов разкриват, че банкерката се обърнала към духовния свят откакто претърпяла опит за атентат. През 1997 година джипът й „ Опер Фронтера ” бе взривен пред офис на охранителната компания „ Аполо-Болкан ” на ул. „ Г.С. Раковски ” и бул. „ Евлоги Георгиев ”. Бориславова натиснала копчето за електронно отключване от разстояние и първокласният й всъдеход се взривил. Цветелина извадила голям шанс, защото при гърмежа се отървала единствено със спукано тъпанче. Според проверяващи, атентатът против Бориславова не бил единствено за заплашване, а опит за ликвидиране. След като едвам оживяла като по знамение, Цветелина се запалила по източните философии и духовното.
„ Вярвам, че всеки един човек идва на този свят с избрана задача. И животът го води по пътя, по който той среща благоприятни условия и провокации, подтикващи го да я реализира, да я извърши със наличие. Така е и с мен ”, показа пред бизнес списание Бориславова и озадачи с прозренията си читателите му. Една от най-успешните бизнес дами у нас разкрива и формулата си за триумф. „ Успехът за мен е вътрешна задоволеност и благополучие от резултатите, които постигаш, и от хората, с които общуваш, от взаимоотношението ти с цялата среда, в това число и с природата. Приемам триумфа като резултат от стореното положително, от съзидателните дейности, потребни за хората и природата. Древните и модерни майстори херметици приказват за субстанциалната действителност и я назовават цялото. В този смисъл имам вяра, че всеки един от нас, бидейки част от цялото, би трябвало да извърши своята задача, да извърши едно положително дело в името на това цяло ”, прибавя още Бориславова.

Наесен тя ще отпразнува 62-я си рожден ден, само че не наподобява на повече от 40. Обикновено не поставя никакъв грим по лицето си, кожата й е безупречна – опъната и свежа. Това обаче си има своята цена. Цветелина спазвала стоманен режим на хранене, упражнявала във фитнеса най-малко 4 пъти седмично, а всеки ден правела йога към час. Веднъж седмично плувала и катерела планините, ходела на тенис, а зимата и на ски. Завършила и курс за водолаз и най-малко два пъти в годината се отправяла на екзотични ваканции, с цел да се гмурка в дълбините на морета и океани, написа " Уикенд ".

Първоначално Бориславова почнала да практикува йога като занятие, с което ще пребори напрежението и ще балансира страстите й. Посредством техниките на йога – физическите и дихателните извършения, медитацията и релаксацията, тя се учела по какъв начин да минава с триумф през стресови обстановки, запазвайки хладнокръвие. „ Духовното е задачата, средоточието. Материалността е средството. Тук се намира естественият баланс ”, философства банкерката. Тя била под давление и на Рьорих – мистичност, по който преди десетилетия се бе запалила Людмила Живкова. От години банкерката сама бере чай по планините, който сервира на гостите в кабинета си.

16 години от живота на Цветелина са минали в чужбина . Баща й, Борислав Карагьозов, е някогашен чиновник на Първо основно ръководство на Държавна сигурност, работил като материално отговорно техническо лице към български посолства. Бориславова била едвам на 3 годинки, когато фамилията й отпътувало за Съединени американски щати. След четири години тя се върнала в България и била изпратена да живее при баба си и дядо си в плевенското село Телиш. Дядо й бил от рода на Иван Вазов и считал, че не може внучката му да не приказва добре български. Бабата се захванала да я научи. После Цветелина отпътувала да живее при родителите си в Индонезия. Там учила в американски лицей. Средното си обучение обаче приключила в Румъния. После почнала да учи в Букурещкия университет, компетентност философия и западни езици. След първия учебен срок родителите й се върнали в България и тя се трансферирала в Софийския университет. Завършила философия, британска и испанска лингвистика. По същото време следвала и в УНСС, компетентност „ Международни стопански връзки “.
 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР