Цветелин планираше да заведе жена си и сина си на

...
Цветелин планираше да заведе жена си и сина си на
Коментари Харесай

Покъртително! Стана ясно кои са младите жертви от ада край Ловеч, и двамата имат по едно дете

Цветелин планираше да заведе жена си и сина си на къмпинг на морето при започване на август. Щеше да им бъде първото фамилно нощуване на палатки. Това описа пред „ Телеграф “ Асен Димитров – един от най-близките другари на Лаков.

„ Ден преди злополуката обядвахме дружно в Плевен. Бях го поканил на 6 август на кръщене на моето дете. Той даде обещание, че ще пристигна и чак по-късно ще заминат. Беше набожен човек. Обеща ми, но… “, въздъхва Асен.

Двама загинаха при тежка злополука на пътя Плевен – Ловеч.

Катастрофата става до село Ралево, на пътя Плевен-Ловеч.

Автомобил с немска регистрация навлязъл в насрещното при завой и блъснал идващия насреща мотоциклетист, на 45 години, като в резултат на мощния удар мъжът издъхва на място

Тогава Цветелин и спътничката му Стела Иванова се прибират от разходка с мотора на Лаков. Вкъщи него го чакат жена и 8-годишно хлапе. Стела също има дете, което я чака.

Но те по този начин и не се прибират. На завой край селото автомобилът, каран от 30- годишния Габриел Тачев, недееспособен, пийнал и с тлъсто крими досие, навлиза в насрещното и се случва най-страшното. Само за момент.

Ударът е нечовечен. Мотористът и неговият мотор са разполовени. Тялото на Стела изхвърча на 20 метра и се приземява в храстите край пътя. Откриват натрупа й чак на идващия ден. След конфликта автомобилът на Габриел кривва и се удря в дърво.

В колата с Габриел пътува и негов братовчед, който е тежко ранен. Издъхва на път за болничното заведение. Оказва се, че Тачев е седнал зад кормилото с 1,16 промила алкохол. Арестуват го. Обвиняват го в причиняване на гибел по несъобразителност.

Заради неуместно отнетите животи близки и другари мотористи на Цветелин се подвигат на митинг. Два дни след злополуката блокират правата. Настояват за повече надзор на пътя, за повече камери.

Стигат даже до окръжния прокурор на Плевен, който им дава обещание, че сътрудниците му ще се постараят да приключат следствието в най- къси периоди и да внесат обвиняването против виновника в съда. Обмисля се даже дали обвиняването да не се преквалифицира в причиняване на гибел при възможен предумисъл.

Само ден по-рано Върховен касационен съд осъди дефинитивно по същия текст килъра на Милен Цветков-Кристиан Николов.

На 24 юли Габриел е изправен пред Окръжен съд Плевен. Защитата му упорства за по-лека мярка за неотклонение. Имал жена и три деца, за които би трябвало да се грижи. Самият Тачев твърди, че не той е карал.

Прехвърля виновността върху починалия в автомелето братовчед. Номерът не минава и магистратите го оставят в ареста поради задоволително данни, че той е бил зад кормилото. Освен това може да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Оказва се, че Тачев е с над 10 престъпни регистрации. Последно е лежал в пандиза за 3 години поради похищение. Излязъл от пандиза през лятото на 2021 година Има приключен единствено 7-и клас, което значи, че в никакъв случай не е имал шофьорска брошура.

Въпреки това обаче е шпорил необезпокоявано по родните улици с автомобил, без никой да го спре. Сега следствието занапред ще нищи тъкмо с каква скорост е юркал колата си в злополучната вечер.

Загиналата 35-годишна Стела е била военна, разкриха осведомени. Оставя сираче на 15 години. Цветелин пък бил търговски представител на моторни масла. Освен мотори обичал да свири и на китара в свободното си време.

„ Учеше сина си да свири на барабани, а той му акомпанираше с китарата “, спомня си Асен. Двамата са другари от 10 години, събира ги общата пристрастеност по моторите. Стават и фамилни другари. „ Децата ни се родиха едновременно и дружно с него бутахме бебешките колички “, споделя Димитров.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР