Цветанов: Премиерът прие оставките, но не сме стартирали процедуратаОставките на

...
Цветанов: Премиерът прие оставките, но не сме стартирали процедуратаОставките на
Коментари Харесай

Цветанов: Премиерът прие оставките, но не сме стартирали процедурата

Цветанов: Премиерът одобри оставките, само че не сме стартирали процедурата
Оставките на тримата министри Валентин Радев, Ивайло Московски и Николай Нанков може и да не бъдат признати и те да останат на поста.

Това стана ясно от изявление на заместник-председателя на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група Цветан Цветанов пред бТВ.

Цветанов уточни, че министър председателят е приел оставките им след трагичната злополука край Своге, лишила живота на 17 души, само че Народното събрание следва да ги гласоподава. „ Премиерът одобри оставките, само че не сме стартирали процедурата. Парламентът би трябвало да гласоподава, когато одобрим заместниците им. В понеделник ще има нов съдружен съвет и тогава ще се влезе в елементи ”, уточни той.

Цветанов направи паралел с останалите на поста след оставки министри Теменужка Петкова и Бисер Петков. „ Тогава видяхме настроенията на обществото и след диалози министър председателят не продължи процедурата. В понеделник ще водим полемиката. Всеки министър когато поставя клетва е с оставката в джоба си, присъединяване във властта не е обезпечено ”, разяснява той.

Има сериозна поддръжка за министър Николай Нанков, уточни зам.-председателят на ГЕРБ. Вчера непринудено повече от половината кметове са застанали в негова поддръжка, уточни той и добави, че за локалната власт районният министър е основна част от ръководството на районите.

Премиерът не взима еднолично своите решения, увери Цветанов. „ Това, че някои пресъздава обстоятелствата по този метод е друго. В момента всеки един проблем в страната всеки го адресира до премиера Борисов. Затова съм по-критичен към вицепремиерите и в този момент всеки работи, само че не се дава публичност на това, което се случва ”, сподели той.

Коалицията е постоянна и продължаваме да изпълняваме програмата си, увери Цветанов и уточни, че структурата на едно съдружно държавно управление е постоянно напрегнат.

По мотив вчерашните диалози с патриотите и появяването на Красимир Каракачанов със синя каска, той разяснява, че е била добавка към диалога и смешка. По думите му има напрежение сред сътрудниците поради неналичието на връзка.

Вчерашното изявление на президента Румен Радев беше посрещнато с рецензия от Цветанов. Той отхвърли властта да е прокарвала лобистки закони и уточни, че президентът при всяко обществено изявяване търси борба. „ Той няма потребен ход, изпадна във външна изолираност, дискредитира се с говореното в президентската акция. Когато бащата на главнокомандващия споделя, че няма проблем, тъй като няма погубен човек, то по какъв начин президентът приказва за правда и правдивост, когато неработоспособен е изкаран отговорен в случай с бащата на президента. Бях подложен на критика, че съм раздавал присъди като министър. Сега най-лесно е да се движим в посока най-приятна за обществото. Ако имаше смъртен случай, той по какъв начин щеше да се усеща, който е укрил това 9 дни ”, уточни той с отпратка към случая в Харманли.

Цветанов отхвърли да е бил в дома на Бенчо Бенчев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР