Цвета Караянчева и кметът на Варна Иван Портних бяха сред

...
Цвета Караянчева и кметът на Варна Иван Портних бяха сред
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: България има шанс да е посредник между ЕС и Турция

Цвета Караянчева и кметът на Варна Иван Портних бяха измежду гостите във варненската библиотека. СНИМКА: Авторката
" Срещата във Варна сред Европейски Съюз и южната ни съседка би трябвало да се състои, а България има късмет да бъде медиатор в тези диалози. Политиците би трябвало да си приказват, тъй като в актуалните бурни времена би трябвало да се употребява всеки случай, с цел да се предотвратяват спорове ". Това сподели във Варна ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

" Душевните граници са нещо, което всеки може да усеща, има физически граници, които са признати, и никой не ги нарушава ", разяснява изказването на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган Караянчева. Тя добави, че не счита за удачно във Варна да се повдига въпросът за компенсацията на тракийските бежанци. По тази тематика, като съседи с Турция, може постоянно да бъдат извършени двустранни диалози. Според нея политически сили си вършат на ниска цена пиар с тази тематика, което не им прави чест.

Караянчева акцентира, че ръководещата коалиция сега е постоянна и било обикновено сред 4 разнообразни партии да има разлики в мненията. " В последна сметка имаме съдружно съглашение и ще го изпълняваме до привършване на мандата ", изясни ръководителят на Народното събрание.

Цвета Караянчева бе на посещаване във Варна като посетител при откриването на галерия, отдадена на 135-ата годишнина на библиотеката в морската столица и 125 години от рождението на Добрин Василев, който е бил неин дълготраен шеф. Тя прикани работещите в институцията да продължат със сърце да пазят този храм на знанието и съобщи, че ще поддържа плана за изграждане на нова постройка на варненската библиотека, защото той ще е неповторим освен за града, само че и за цялата страна. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР