ЦСКа спечели титла от държавно първенство по водна топка при

...
ЦСКа спечели титла от държавно първенство по водна топка при
Коментари Харесай

ЦСКА шампион по водна топка при юношите младша след 17 години

ЦСКа завоюва купа от държавно състезание по водна топка при подрастващите след 17-годишно спиране. Това стана във Варна на комплекс „ Приморски “ в Суперфинала от шампионата за мъже U17. Воденият от Йордан Велинов и Павел Цеков тим завоюва и трите си мача във финалната четворка, с което се окичи със златните медали във евентуално най-равностойното състезание този сезон в българската водна топка. Защото и четирите тима в Топ 4 имаха действителни благоприятни условия да се борят за купата и стартираха дуелите в Суперфинала с единствената цел да завоюват купата.

Показателен за равностойността на тимовете в тази възраст е фактът, че новият първенец ЦСКА завоюва с по 1 гол разлика дуелите си против Комодор и Черно море. Като и в двата мача столичани изоставаха в резултата с по няколко гола.

Така червените  безапелационно стъпиха на върха с три триумфа от три дуела. А след разменени победи сред останалите три тима се получи въртележка, в която те се подредиха по головата си разлика.

Последните две трофеи при подрастващите за ЦСКА са от 2005 и 2006 година, също при юношите младша възраст, извоювани от набори 1988 и 1989 година Три сезона по-рано (2002 г) алените побеждават и при децата.

Златните медали на ЦСКА за U17 са и първият успех при подрастващите за столичната водна топка в държавно състезание в мъжкото направление от последните пет години. За последно „ Локомотив Никола Нанов “ стана първенец на юноши старша U19 през 2018 година

Резултати в Суперфинала на мъже U17 във Варна: Комодор – Черно море 9-12, Черноморец – ЦСКА 7-10, Черноморец – Черно море – 7-3, Комодор – ЦСКА 9-10, ЦСКА – Черно море 13-12, Комодор – Черноморец 9-7.

Класиране:
1 ЦСКА                     9 точки
2 Черноморец        3 точки, + 2 гола
3  Комодор              3 точки, – 1 гол
4  Черно море        3 точки, – 2 гола
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР