ЦСКА спечели шампионатния дебют на Стойчо Младенов, който премина под

...
ЦСКА спечели шампионатния дебют на Стойчо Младенов, който премина под
Коментари Харесай

Асен Дончев даде заявка, добро завръщане на Вион в състава на ЦСКА

ЦСКА завоюва турнирния дебют на Стойчо Младенов, който мина под сянката на реванша с Виктория Пилзен. Със сигурност всички мисли на " Армията " сега са ориентирани към конфликта с чехите, а за дуела с орлетата мнозина биха употребявали и ненапълно с право клишето, че " най-важни са трите точки ". Другата добра вест за армейците е, както сподели и Екзекутора на Ливърпул, че съумя да даде отмора на някои съществени състезатели, а в това време да види в игрова конюнктура други. Въпреки близо двумесечното неявяване от терените Тибо Вион се показа добре и вдъхва убеденост, че е подготвен да размени неубедителния от началото на акцията Юга в реванша с Пилзен. Вион се включи успешно с оглед дългото си неявяване от терените.

Много сполучливо се показа Асен Дончев. Това момче заслужава да му бъде обърнато внимание и на него към този момент да се гледа по-сериозно. Младокът показва самочувствие, хъс и експанзия. Беше постоянен в отбрана и при всяка опция опитваше да дублира Йомов, включвайки се в офанзива. Показа, че с нищо не отстъпва на Турицов и е негова съответна опция. Безспорно има качества и заслужава да получава шансове и в един миг умерено може да се трансформира в първи избор отдясно на ариергарда. Има скорост, експанзия и не неприятно центриране. Липсва му най-много опит и по тази причина е толкоз значимо да играе в такива мачове.

Дебютантът в състава на ЦСКА Християн Петров даде каквото можа, само че към неговото показване може да има забележки. Въпреки комплиментите от страна на Младенов по негов адрес, 19-годишният ляв защитник сподели съмнения и се показа една концепция по-слабо, в сравнение с в мачовете от предсезонната подготовка. Разбира се, в тази ситуация не трябва да се вършат крайни оценки, защото в негова изгода приказват няколко смекчаващи виновността условия. Първи мач, вдървеност, терзание, а и пред него бе Вилдсхут, който от началото на сезона не показва нищо свястно нито във фаза офанзива, нито в отбрана. Представянето на нидерландеца е безусловно отчаяние досега, а такова е и това на Хамза Чатакович. Престоят на пейката не е подействал ползотворно на босненеца и той даде поредна безапелационна поръчка за " стоманения анцунг ".

Доскорошният водач на Тренчин сподели, че не е подготвен даже за мачове, като този против Пирин. Беше съвсем неосезаем, а един рисков удар за 90 минути е прекомерно малко. Бавен футболист, който не има никаква динамичност и е слаб в единоборствата. Има прекрасен удар и това е. Отсега е ясно, че е кадърен единствено на епизодични експлоадирания посредством шутове от отдалеченост и нищо повече. И в случай че Чатакавич има най-малко удар, то Нзила няма и това и неслучайно е закотвен твърдо на пейката. За такива като него преди време се споделяше, че влизат в игра единствено при " смъртен случай ". Очевидно е, че престоят му в ЦСКА няма да продължи дълго. Изобщо мачът с Пирин затвърди още един път усещанията за лятната селекция. Клубът изпитва остра потребност от качествени попълнения, с цел да бъде на нужното равнище през целия сезон, а освен в обособени срещи.

На този стадий отборът работи основно на възторг, страст и мотивация. По този метод скоро ще е елементарно предсказуем за противниците във вътрешното състезание с еднотипната игра и 4-2-3-1 в междинна зона и 4-3-3 в офанзива. Тези недостатъци проличаха изключително мощно, когато Пирин остана в понижен състав и се прибра компактно в своята половина. В този миг алените нямаха ясна концепция по какъв начин да разбият зелената стена, а единственото, на което се разчиташе, бе самостоятелната класа на Георги Йомов. Притеснение буди въпросът за какво, когато гостите се прибраха в личната половина, ЦСКА продължи да залага на изнасяне със междинни и дълги пасове, а не се опита разиграване през центъра и постепенна офанзива с още по-голямо притежаване на топката. Не видяхме систематични флангови офанзиви, захождане (в редките случаи, когато бе пробвано, то се получаваше), разкриване на пространства, взаимовръзки, повтаряне, а левият фланг изрично не работеше. Армейците не съумяха да приложат нито междинна, нито висока преса, а когато пробваха, то тя бе неефективна. Не се видя и наложителното за огромен тим потребление на заучени статични положения. Червените извършиха седем корнера и куп статични положения към наказателното поле на Пирин, само че по този начин и не видяхме нещо отработено и дейно. А би трябвало да се има поради, че благоевградчани играха едва на " Армията ". И все пак ЦСКА се изтеза съществено.

И за край - Стойчо Младенов е изцяло прав да е удовлетворен от отсрочените мачове, които дадоха опция да се възстановят някои от контузените играчи. Екзекутора на Ливърпул завоюва време и даде опция да се покрият вредите, нанесени от Пабло Караско.

Оттук нататък ЦСКА би трябвало да набира класа посредством верни селекционни решения в идващите дни. Да, Виктория Пилзен може да бъде отхвърлен, само че за освен това ще би трябвало укрепване.
 Ясни са титулярите на ЦСКА за борбата с Виктория
Ясни са титулярите на ЦСКА за борбата с Виктория

Ето на кои ще заложи Младенов
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР