ЦСКА спечели с 2:0 визитата си на Сейнт Патрикс в

...
ЦСКА спечели с 2:0 визитата си на Сейнт Патрикс в
Коментари Харесай

ЦСКА елиминира Сейнт Патрикс и гледа уверено към плейофите

ЦСКА завоюва с 2:0 визитата си на Сейнт Патрикс в Дъблин и се класира за плейофите на шампионата Лига на конференциите.

„ Червените “ изгубиха минимално първата среща в София, само че в реванша вкараха по едно попадение преди и след почивката, с цел да отстранят своя противник с общ резултат 2:1 и да си уредят конфликт с Базел за влизане в групите на шампионата.

По този метод " армейците " се трансфораха в първия български отбор, траял напред в Европа, откакто е изгубил семейството си в първия мач.

Маурисио Гарсес откри резултата още в 12-ата минута.

След равностойно начало на срещата ЦСКА получи корнер и Тибо Вион центрира чудесно, а бразилецът засече с глава от близко и не остави шансове на вратаря, с цел да даде преднина на българския отбор.

Домакините дадоха отговор в 24-ата минута, с една бърза контраофанзива, при която Били Кинг бе изведен зад тила на отбраната и се озова самичък против вратаря, само че Густаво Бусато излезе прозорливо и съумя да избави с крайник.

Десет минути по-късно Брайън Морено стреля от границата на наказателното поле, само че право в ръцете на вратаря.

Така ЦСКА се отдръпна на отмора с гол задатък и тъждество в общия резултат – 1:1.

Второто полувреме стартира с замяна на положения пред двете порти. Първо Густаво Бусато излезе добре, а по-късно удар на Джонатан Линдсет бе блокиран.

В 58-ата минута Йомов изведе Морено и той стреля по диагонала, само че в ръцете на вратаря, а в 73-ата Бусато отрази изстрел на Антъни Бреслин.

Шест минути по-късно ЦСКА получи дузпа, защото футболист на домакините игра очевидно и съзнателно с ръка, а реферът от Румъния уточни бялата точка.

Зад топката застана Иван Турицов и невъзмутимо я прати в мрежата, с цел да удвои задатъка на ЦСКА и да даде преднина на отбора в общия резултат.

В 84-ата минута Дойл стреля рисково с глава, само че за благополучие на „ армейците “ – в навън.

До края на дуела Сейнт Патрикс хвърли всички сили в търсене на гол, който да прати мача в продължения, само че с рационална игра в отбрана " алените " не разрешиха това.

След последния съдийски сигнал на терена настана пердах сред играчите на двата тима, при който нидерландският защитник на ЦСКА Брадли де Нойер получи червен картон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР